Museum Toldstrups Hus kan besøges hele året

Assens

Af Henning Frandsen – hf@folkebladet.net

Museet har fået en større bogsamling.

Hvis man søger viden om den tyske besættelse af Danmark i årene 1940 til 1945, er Museum Toldstrups Hus i Assens en særdeles givtig kilde. Det skriver museet i en pressemeddelelse.

Museet arbejder med faste åbningstider, men kan hele året også besøges efter forudgående aftale.

I vintermånederne december, januar og februar, hvor der ikke opereres med faste åbningstider, er både enkeltpersoners og gruppers adgang til museet betinget af forudgående aftaler.

Et tilbud som historisk interesserede fra hele landet i stigende grad benytter.  

I ugerne frem til den 22. juni er museet åbent alle lørdage fra klokken 11 til 14, og efterfølgende vil der være åbent både torsdag, fredag og lørdag fra klokken 11 til 15. 

Trods den begrænsede åbningstid er der gennem alle vintermånederne tilgået museet værdifuldt materiale, som primært har omfattet bøger og anden litteratur, der handler om Den anden Verdenskrig og om besættelsen af Danmark.. 

Og for blot to uger siden modtog selskabets formand, der varetager opgaven som rundviser i museet, et tilbud om en donation på flere end 300 bøger.

Takket være denne fornemme gestus vil museets bibliotek indeholde nær ved 2000 bøger. En samling, der til fulde berettiger, at museet opfattes og i stigende grad benyttes som et videncenter.

Som medlem af Toldstrupselskabet, der ejer og driver museet, har man gratis adgang til museet, hvor entréen for voksne er 50 kroner og gratis for børn og unge op til og med 17 år.

Det årlige medlemskontingent er 100 kroner 

Del denne historie på: