Miljøministeren besøgte den nye forsyningspark

Assens

Af Henning Frandsen – hf@folkebladet.net

Renseanlægget bliver blandt de absolut mest højteknologiske samt klima- og miljøvenlige.

Det var en interesseret og imødekommende miljøminister, der fredag gæstede Assens Forsynings nye domicil Forsyningsparken i Assens. Det skriver Assens Forsyning i en pressemeddelelse. 

Lea Wermelin (A)  fik en rundvisning på det 7,5 hektar store område, hvor der i øjeblikket er ved at blive opført et nyt renseanlæg med tilhørende biogasanlæg.  

Fra Forsyningsparkens nye udsigtspunkt, hvor der på sigt vil være offentlig adgang, fik ministeren en gennemgang af renseanlæggets funktioner, og her roste Lea Wermelin Assens Kommune og Assens Forsyning A/S for at være på forkant med spildevandshåndtering, og de gavnlige effekter, det har på klimaet og miljøet.

Ministeren spurgte ind til interessen for renseanlægget, og her kunne direktør Birger Strandby Ernst bekræfte, at anlægget bliver vist frem til mange af vores kolleger inden for branchen.

– Vi er meget interesserede i at vise vores højteknologiske anlæg frem – et anlæg, der på sigt vil sikre en miljøvenlig og energieffektiv behandling af spildevand fra hele Assens Kommune, fortæller bestyrelsesformand John Buur Christiansen. Det nye renseanlæg vil være mere end energineutralt, da det vil producere mere energi end der forbruges.

Forsyningsparken er en konsekvens af den spildevandsplan, et bredt flertal i byrådet, vedtog i 2018. Planen gennemføres ved på sigt at nedlægge otte mindre og teknisk forældede anlæg til fordel for noget af det ypperste, der findes i branchen. Renseanlægget etableres med størst muligt hensyn til miljøet, og får som et af ganske få anlæg i Danmark (for at forebygge mulige lugtgener) overdækning på samtlige spildevandstanke.

– Jeg er rigtig glad for at miljøminister Lea Wermelin har prioriteret at se vores Forsyningspark i Assens, og at hun dermed har lagt mærke til, at vi er med helt i front, når det gælder spildevandshåndtering, siger direktør Birger Strandby Ernst.

I Forsyningsparken har Assens Forsyning A/S allerede opført et kontrolcenter, administration, værksted og lager, og taget et nyt højteknologisk og forsyningssikkert vandværk i brug.

Det nye renseanlæg forventes at stå færdigt i slutningen af 2022.

FAKTA

• På et 7,5 hektar stort område i den sydøstlige udkant af Assens by, opfører Assens Forsyning A/S en samlet Forsyningspark

• I Forsyningsparken samler Assens Forsyning alle sine vandrelaterede aktiviteter og opfører vandværk, renseanlæg med biogasanlæg, kontrolcenter og administration samt værksted og lager

• Forsyningsparken skal blandt andet muliggøre realiseringen af Assens Kommunes spildevandsplan samt byrådets beslutning om, at nedlægge otte mindre renseanlæg og samle al rensning af spildevand på ét anlæg

• Anlægget opføres med den nye nyeste og mest effektive teknologi, som udover at rense spildevand, også kan afhjælpe oversvømmelser, producere varme og el samt har en positiv effekt på miljøet

Del denne historie på: