Mesterlige venskaber

Assens

Af Henning Frandsen – hf@folkebladet.net

Børns Voksenvenner Assens samlede vennerne til burgere, bowling og softice

Softicene var høje og festlige, og det samme var snakken langs det lange bord i bowlinghallen fredag aften. Børns Voksenvenner Assens kunne med økonomisk støtte fra Fynske Bank gentage den årlige bowlingaften for vennepar og familievenskaber.

For Magnus Bæk og Per Kidholm Nørgaard fra Assens er det ved at udvikle sig til en tradition. De har været med hvert år, næsten lige siden deres venskab kom i stand gennem Børns Voksenvenner. I år har de godt nok ikke trænet op til konkurrencen. Der er så meget andet at tage sig til for venneparret, som mødes næsten hver onsdag eftermiddag. 

Blandt andet har de fisket, fundet ting med metaldetektor, renoveret cykler og muret.

– Det giver mig et dejligt pusterum i hverdagen. Nogle timer uden andre forpligtelser, siger Per Kidholm Nørgaard, der til daglig arbejder som teknisk serviceleder i Assens Kommune.

Og den 12-årige Magnus Bæk indrømmer gerne, at han glæder sig til eftermiddagene sammen med Per.

Et godt makkerpar

– I starten sagde du ikke så meget, siger Per med et smil.

– Det gjorde du heller ikke selv, lyder svaret.

Alligevel groede venskabet roligt, og det er tydeligt, at Per og Magnus er et godt makkerpar.

Men med to sejre i ryggen har de også en vis favoritværdighed til den årlige bowlingaften. 

Selv om fokus hos Børns Voksenvenner netop er venskaber og fælles aktiviteter på tværs af alder, spores også en vis konkurrence, da først bowlingskoene er snørede og holdene har fået deres navne på tavlen. Alle spiller fokuseret og med banderne oppe, så dysten bliver så lige som muligt. Men da pointene gøres op efter en time, er det igen Magnus, der får overrakt den store, spiselige præmiepose. Parret er   for tredje gang i træk med på vinderholdet.

Skal matche hinanden

Men alle fik en hyggelig fredag aften, hvor der blev snakket om mange andre ting end bowling.

Takket være støtte og sponsorgaver holder Børns Voksenvenner Assens hvert år flere fælles arrangementer for sine vennepar. Men det vigtigste er venskaberne mellem børn og voksne eller hele familier. Børns Voksenvenner sikrer, at alle voksenvenner eller familievenner har været på kursus og er godkendt, lige som matcherne gør sig umage med at finde børn og voksne, der har fælles interesser at bygge venskabet op omkring. Tiden med corona-restriktioner har ikke gjort det nemmere, og der er lige nu børn, som har ventet på den rette ven i flere år. Ikke alle matcher alle, så der er nu også godkendte voksne, der står parate til et venskab med et barn.

Har du eller I lyst til at gøre en forskel eller kender du et barn, som kunne have glæde af en ekstra voksen i sit liv så kontakt Børns Voksenvenner på 

Assens@voksenven.dk

Del denne historie på: