Konkurrencen om kyst- og lystfiskercentret er sat i gang

Assens

Af Lise Wolf – lw@folkebladet.net

Hvad skal man se og opleve, når man besøger det kommende nationale kyst- og lystfiskercenter i Assens med arbejdstitlen Vanvid? Det kommer en international formidlingskonkurrence, der blev sat i gang 22. marts til at afgøre.

Såvel danske som udenlandske eller internationale teams har her mulighed for at byde ind på, hvordan viden om vand og lysten til at passe på vandnaturen, eller det, der er tilbage af den, skal sætte sig i gæsterne, når de besøger centret.

– Centret bliver centrum for arbejdet for en bedre fremtid for vores vandnatur. Derfor glæder vi os meget til at se virksomhedernes bud på, hvordan vi kan skabe et interaktivt center, som vækker lysten til at passe på vandnaturen gennem sjove, fælles og engagerende aktiviteter, der tager udgangspunkt i forskning i dyrelivet og naturen under havoverfladen, siger borgmester Søren Steen Andersen, der også er formand for bedømmelseskomiteen, i en pressemeddelelse.

Som nævnt er konkurrencen udbudt 22. marts, herefter har de, der ønsker at deltage, en måned til at melde sig på banen.

– Vi håber at få en masse gode bud ind på, hvordan vi kan skabe en fantastisk gæsteoplevelse, som også byder på leg, fordybelse og refleksion og gerne en oplevelse, der rækker ud over besøget, siger Arne Kvist Rønnest, der er projektchef for kyst- og lystfiskercentret.

15. maj får fem teams besked om, at de er udvalgt til at byde ind på opgaven, og til september udpeges vinderen af EU-udbuddet.

Centret, der kommer til at ligge på midtermolen på havnen i Assens, forventes at beløbe sig til 70-75 mio. kroner. På finansloven i 2018 blev der afsat 32 mio. kroner til den nationale strategi for kyst- og lystfiskeri, heraf var de 22 øremærket etablering af centret. Assens Kommune har afsat 15 mio. kroner til formålet, og herudover er der skaffet penge fra fonde.

Del denne historie på: