Køb et lod og støt det lokale foreningsliv

Assens

26. februar 2021

Af Henning Frandsen – hf@folkebladet.net

Børnehjælpsdagens Lillebror Lotteri 2021  ”går i luften” den 27. februar.  Køb et lod og hjælp dit lokale foreningsliv – samt anbragte børn i Danmark.

Regeringens udmelding om genåbning af udendørs fritidsaktiviteter er som et lys i mørket. En glædelig nyhed for tusindevis af børn og unge over hele landet. Det skriver Børnehjælpsdagen i en pressemeddelelse.

 Alligevel er situationen grundlæggende dyster for mange lokale foreninger og sportsklubber, der har lidt et stort økonomisk tab grundet Corona. Genåbning er ikke nok. Genopretning skal til. Derfor tilbyder Børnehjælpsdagen nu en håndsrækning i form af Lillebror Lotteriet, der sælges i perioden 27. februar til 4. juli.

Hjælpeorganisationen sender lodderne kvit og frit til de foreninger og klubber, der ønsker at gøre brug af muligheden. Medlemmerne sælger herefter lodderne i lokalområdet og tjener op til 15 kroner pr. solgt lod direkte til deres forening eller klub. Skoleklasser kan også sælge skrabelodderne på samme vilkår.

Corona sikkert salg

Til trods for restriktioner, nedlukning og forsamlingsforbud er fysisk lodsalg stadig muligt, så længe myndighedernes anbefalinger bliver overholdt.

Nogle foreninger/klubber vælger f.eks. kun at sælge lodsedlerne til nærmeste familie og venner. Andre sælger gennem lokale by-grupper på Facebook, modtager betaling via MobilePay og omdeler lodderne i folks postkasser. 

– Hvis bare 20 medlemmer i en klub sælger 20 lodder i eget netværk, så svarer det til en indtægt på mellem 4800-6000 kroner direkte ned i klubkassen. Så det kan meget hurtigt løbe op. Fortjenesten varierer bl.a. efter, om man sælger alle sine lodder eller har returlodder, forklarer Anne Nielsen, der er ansvarlig for lotterierne i Børnehjælpsdagen. 

Overskuddet fra Børnehjælpsdagens Lillebror Lotteri går som altid til organisationens humanitære arbejde med at styrke anbragte børn og udsatte unge i Danmark. /hef

 

 

Del denne historie på: