Karin og John har fået en ny ven på 12 år

Assens

Karin og John Svensson i Skallebølle er lige blevet venner med en 12-årig dreng gennem Børns Voksenvenner Assens. De er først ved at lære hinanden rigtigt at kende. Men drengen har allerede lært sine voksne venner at spille Stratego.

Børns Voksenvenner er en landsdækkende forening med flere lokalforeninger. 

Børns Voksenvenner Assens, som i sommer fejrede sit 10-års jubilæum, har lige holdt sin årlige og ret fredelige generalforsamling med beretning, regnskab og valg til bestyrelsen. Økonomien er sund og beretningen blev godkendt med applaus.

Men for bedre at kunne fremtidssikre arbejdet i Børns Voksenvenner Assens vil bestyrelsen rigtig gerne i kontakt med nye, der kunne tænke sig at indgå i bestyrelsesarbejdet, i arbejdet med PR eller i arbejdet med at matche venskaberne.

For de nye voksenvenner var netværksmødet, der blev holdt lige inden generalforsamlingen for voksenvennerne og de matchere, der formidler venskaberne, lige så vigtigt.

”Her kan vi få sparring og dele store og små oplevelser og også de udfordringer, som vi kan høre, der kan komme hen ad vejen. 

Vi oplever, at vi ikke står alene med vores succeshistorier”, siger John Svensson.

I det hele taget, synes parret, at der er blevet taget godt hånd om det, siden det meldte sig som voksenvenner i november. Det har som andre fremtidige voksen- eller familievenner har været på kursus, inden matcherne har forsøgt at finde det barn på ventelisten, hvis sind, alder, håb og forventninger til venskabet modsvarer deres.

Heller ikke herefter er venskaberne overladt til sig selv. Både voksenvenner og forældre kan kontakte foreningen, når der er behov for det, og ud over netværksmøderne holder foreningen både lokalt og regionalt forskellige arrangementer for venskaberne. 

Eksempelvis er der i år planer om en sommerudflugt til LEGO House til juni. 

Om Karin og John skal med sammen med deres nye ven, er ikke endelig afgjort, men højst sandsynligt, fortæller de. 

For det er sjovt og spændende at mødes og få oplevelser sammen.

Arrangementerne er mulige takket være økonomisk støtte fra Assens Kommune og diverse fonde, og også i den sammenhæng er det en fordel at have en forening i ryggen.

I alt understøtter Børns Voksenvenner Assens lige nu 29 venskaber mellem børn og voksne eller hele familier, hvoraf flere har varet i adskillige år. Desuden er der både børn og voksne på venteliste og nye venskaber er på vej. 

Corona lagde en dæmper på formidlingen af venskaber i en periode, som heldigvis ser ud til at være vel overstået. Interesserede er meget velkomne til at henvende sig på 

e-mailadressen: 

Assens@voksenven.dk

Del denne historie på: