I næste uge forvandles Assens til 1800-tals by

Assens

Af Lise Wolf – lw@folkebladet.net

Assens For Fulde Sejl er tilbage. Tirsdag 26. juli lægger de bevaringsværdige sejlskibe til i Assens på deres vej Fyn rundt – det betyder musik og meget andet på havnen og Østergade forvandlet til 1800-tals marked.

Assens for fulde sejl er tilbage efter corona-pausen. Denne gang uden Assens Kommune i ryggen,  men alene med Museum Vestfyn, handelsstandsforeningen og Udvikling Assens som arrangører og – nok så vigtigt – med en god portion sponsorkroner og fondsmidler til at sikre økonomien.

Også denne gang bliver der 1800-tals marked med boder og gøgl på torvet, læg dertil et madmarked og masser af musik på havnen og lidt til – mon ikke, der så skulle være ingredienser nok til det meste af en dag i Assens?

– Det har været en spændende og meget nervepirrende proces at skulle videreføre og udvikle på et format, som tidligere blev økonomisk støttet af kommunen, men som nu skal finde en ny økonomisk form, siger museumsinspektør Ingrid Vante, som også tidligere har været med til at tilrettelægge og afvikle 1800-talsmarkedet, i en pressemeddelelse.

– I år er gennemførelsen af markedet på torvet totalt afhængigt af sponsorater og fondsmidler og det enorme frivillige bidrag fra de mange erhvervsdrivende og institutioner i Assens og Omegn, påpeger hun.

Allerede for tre år siden fik Udvikling Assens hovedansvaret for eventet på havnen med de gamle træskibe efter at Assens Kommune i en årrække havde bygget det op. I år er det handelsstandsforeningen, der sammen med Udvikling Assens står for musik, madmarked og handelsboder på både midtermolen og nordre mole.

Historier på siloen

Som noget helt nyt vil DLG-siloen på havnen også spille en rolle. Den bliver omdannet til et lærred, hvor Assens’ historier bliver levende. Levende illustrationer suppleres af et show af både ild og lyskeglen på midtermolen. Helt nyt er også det store madmarked på nordre mole.

Vil man orientere sig i hele programmet og vide, hvornår hvad sker, kan man orientere sig på www.assensforfuldesejl.dk.

Del denne historie på: