Gøngehøvdingen – på syngende grund

Assens

Af Henning Frandsen – hf@folkebladet.net

Teater, sang, musik og komik i Arena Assens søndag 21. januar

Vestfyns Teaters forårssæson 2024 er allerede i fuld gang. Søndag d. 7. januar var der stort set udsolgt til ”Gamle hits i nye forklædninger” i Vissenbjerghus. 

Næsten – men ikke helt – udsolgt er der også til teatret Figaros og Den Ny Operas forestilling ”Gøngehøvdingen – på syngende grund” i Arena Assens søndag d. 21. januar. Det skriver Vestfyns Teater i en pressemeddelelse.

Det er Figaros 20-års jubilæumsforestilling, hvor alle roller spilles, synges og danses af Lisbeth Kjærulff, Kristian Jensen, Hans Dueholm og Allan Dahl Hansen.

Carit Etlars roman skildrer begivenhederne i 1657-1658, da Svend Poulsen Gønge forsvarer Sjælland mod de svenske styrker og deres tyske lejesoldater.

Svend Poulsen Gønge og hans tro ven og svoger Ib får til opgave at hente 50.000 rigsdaler i Vordingborg Kirke og bringe dem til København. Men at komme forbi de svenske linjer er svært, og det bliver bestemt ikke bedre da den tyske kaptajn Mannheimer og hans ledsager, heksen Kulsoen, jagter dem på livet for at få fingre i de mange penge.

– Udsat for Figaros vridemaskine kan handlingen godt sine steder tage en ”lidt” anden drejning…. 

Når Figaros tager fat i historierne, er intet som det var, men alt er, som det plejer – uforudsigelighed, vanvittige påfund, komik, sang og musik på højt niveau, siger teaterformand Bent Damsbo, som kommer med en anbefaling:  

Køb hellere billetter i dag end i morgen via vestfynsteaer.dk eller Vestfyns Teaters tlf. 30 28 29 65. /hef

Del denne historie på: