Fyns Politi inviterer til åbning af den nye station i Assens By

Assens

6. august 2021

Af Henning Frandsen – hf@folkebladet.net

Alle er velkomne, når Fyns Politi slår dørene op til den nye nærpolitienhed i Assens onsdag den 11. august 2021 kl 14.30. Justitsminister Nick Hækkerup (s)  deltager ved arrangementet og skal blandt andet klippe den røde snor. 

Politiet kommer tættere på borgerne i Assens Kommune, når den nye politistation, som kaldes for en ”politinærpolitienhed” åbner den 11. august. Herfra skal seks nye lokale betjente patruljere i Assens og omegn, lave sagsbehandling og ikke mindst servicere de borgere, der kommer forbi for at anmelde en sag, aflevere mindre hittegods eller måske blot for at give et tip eller få en snak om, hvordan man bedst kan forebygge indbrud på villavejen.  Det skriver Fyns Politi i en pressemeddelelse.

 

Snoreklip, is og politihund

Ud over justitsminister Nick Hækkerup deltager også borgmester i Assens Kommune Søren Steen Andersen (V) og politidirektør ved Fyns Politi Arne Gram. 

Borgmester Søren Steen Andersen glæder sig til at politiet flytter til byen: 

– Det har længe været på min og på rigtig mange borgeres ønskeliste at få en politienhed i Assens igen. Vi har i forvejen et velfungerende samarbejde med Fyns Politi, men jeg tror fuldt og fast på, at den nye lokale station vil styrke både samarbejde og den lokale nærhed og tryghed, som er så vigtig.

Politidirektør Arne Gram siger: 

– Åbningsdagen er festdag for os alle, da vi længe har set frem til at komme tættere på borgerne i Assens kommune. For det er jo det, de nye lokale betjente og politienheden skal være med til at sikre – at borgerne ser os noget mere byen og i lokalområdet. Derfor håber vi også at rigtig mange af borgerne i Assens har lyst og mulighed for at kigge forbi til åbningen den 11. august, for vi er her jo for dem.

Nærpolitienheden i Assens er en af de første, der åbner af de i alt 20 nye nærpolitienheder, der er en del af den såkaldte Flerårsaftalen 2021-2023 for politi og anklagemyndighed. Formålet med de nye enheder er at styrke det lokale og nære politiarbejde i hele landet. Fyns Politi åbner i alt to nærpolitienheder – den i Assens den 11. august og en i Nyborg senere på året.

Dagens program:

Kl 14.30-16.30: Pladsen foran politistationen vil være åben. Her kan man møde et par af de nye lokale politibetjente, hilse på en politihund, se en politimotorcykel, en patruljebil, lave en fin tegning til nærpolitienheden og måske lander der også en politidrone. Fyns Politi byder på is og kaffe 

Kl 14.45: Justitsminister Nick Hækkerup ankommer. Minister, borgmester og politidirektør holder en kort tale og ministeren indvier politienheden ved at klippe den røde snor. 

Kl 15.15-16.30: Det vil være muligt for borgere at komme ind og se en del af den nye nærpolitienhed. Pladsen foran med kaffe, is er naturligvis stadig åben, og der vil fortsat være politi til stede.

Fakta om nærpolitienheden i Assens

Adresse: Rådhus Allé 1, Assens

Ansatte: Seks lokale betjente, der besidder beredskabs- og/ eller efterforskningskompetencer

Åbningstid: Mandage klokken 9-15, onsdage klokken 11-17 og fredage klokken 9-12. Lukket weekender og helligdage.

Borgerservice: Alle borgere er velkomne i åbningstiden. Her kan man få hjælp til at anmelde en sag, få rådgivning og vejledning om relevante emner som fx indbrudsforebyggelse og støttetilbud til ofre, og man kan tippe politiet m.m.

Har man ikke mulighed for at komme forbi i åbningstiden kan man altid ringe til Fyns Politi på 114. Akut på 112.

Fyns Politi har lige nu undervisningslokaler på stedet og disse vil forsat blive benyttet til undervisning af politiets medarbejdere efter åbningen af nærpolitienheden.

Del denne historie på: