Frokost, foredrag og koncert

Assens

24. september 2021

Af Henning Frandsen – hf@folkebladet.net

Vor Frue Kirke og Arena Assens søndag den 26. september

Efter gudstjenesten i Vor Frue Kirke søndag 26. september kan frokost og kaffe fås i Arena Assens for 130 kroner. 

Foredrag med Hans Hauge

”Grænsen har skabt Danmark”, kalder Hans Hauge sit foredrag, som han holder klokken 13 i Arena Assens. 

Hans Hauge siger om sit foredrag: – Uden grænser ville der ikke være genforening. Og uden nationalisme ville der ikke være grænser. Sigrid Undset sagde: grænsen har skabt Danmark, og hun kaldte sydgrænsen en åndsgrænse: Sønderjylland adskilte to uforenelige ”åndstyper”. I dag siger vi blot kulturer i stedet for åndstyper, for kultur har erstattet ånd. Grænsen beskytter nationalstaten som en statsform, der hviler på to ben: folk og fjende. Når grænser forsvinder, forsvinder fjenden og dermed tillige folket.

Hans Hauge er dr.phil. og lektor emeritus i nordisk sprog og litteratur ved Aarhus Universitet. Desuden kommentator og forfatter til mange artikler og bøger om litteratur, politik og teologi.

Koncert med Vestfyns Pigekor

Vestfyns Pigekor hæver stemmerne i Vor Frue Kirke klokken 15 til en koncert, der bliver startskuddet til, at kortet vender tilbage til ”normalen” efter den ufrivillige coronapause. 

”Det vestfynske Pigekor” består af ca. 20 piger fra ”Assens Musikskoles Pigekor” og ”Kirkernes Pigekor” ved Ørsted-, Søllested-, Vedtofte-, Glamsbjerg- og Køng kirker.

Programmet kommer til at bestå af danske og engelske sange, samt en enkelt tysk og en enkelt færøsk sang. Koret skal i foråret synge i en stor musikforestilling i Frederikstad i Sydslesvig i anledning af byens 300 års jubilæum og en lille måned senere skal koret besøge Færøerne. 

Ved koncerten bliver der også et par indslag med musik for fløjte og klaver ved korets leder, Rikke Barsøe Florens, på fløjte og korets akkompagnatør, Henrik Sørensen, på klaver.

Tilmelding til kirkekontoret eller på mail: 

Assens.sogn.@km.dk senest torsdag 23. september. 

Del denne historie på: