Forundersøgelse: Kyst- og lystfiskercenteret har potentiale til 48.000 gæster fra ind og udland hvert år

Assens

16. august 2021

Af Henning Frandsen – hf@folkebladet.net

48.000 gæster fra ind- og udland estimeres til at vil besøge det kommende Kyst- og Lystfiskercenter i Assens hvert år. Det er et af resultaterne af den forundersøgelse, som har skulle afdække interessen for centeret og trykprøve de ideer, der er indsamlet til centrets koncept, indhold og profil. 

I november 2020 iværksatte Assens Kommune med støtte fra Realdania en forundersøgelse i forbindelse med det kommende nationale Kyst- og Lystfiskercenter i Assens. Formålet med undersøgelsen var at afprøve Assens Kommunes indledende arbejde med Kyst- og Lystfiskercenteret og teste idéerne i forhold til markedet, efterspørgsel, samt områdets position og potentialer. Som en del af forundersøgelsen har BARK Rådgivning blandt andet analyseret relevant data om turisme og demografi, interviewet turismeeksperter, destinationsudviklere, kommune og lokale aktører, samt gennemført casestudier af lignende attraktioner og oplevelsescentre. 

Stort potentiale

Undersøgelsen viser, skriver Assens Kommune i en pressemeddelelse, at et nyt Kyst- og Lystfiskercenter med et formidlingskoncept og aktivitetsprogram om lystfiskeri og vandlandskaber har potentiale til at blive et unikt oplevelsestilbud med en bred appel til danskere i alle aldre og en skarp profil, der kan supplere de eksisterende oplevelsestilbud på Fyn og være med til at styrke udviklingen af Assens By og turismen i området. Samtidig estimeres det i undersøgelsen, at der hvert år vil komme 48.000 gæster fra ind- og udland på besøg i centret. /hef

Del denne historie på: