Forsamlingsforbud og min…

Assens

19. marts 2021

Af Helge Desler

Der er regler, mange regler i øjeblikket i forbindelse med denne corona-historie, og der er både gode regler og dårlige regler, og regler som er til at forstå, og regler der er helt hen i skoven!

Således kan de ældre medlemmer – også kaldet Grand Old Master og de knap så gamle Old boys’er i Assens Fodbold Club atter møde op hver mandag aften på træningsbanen og nyde at udføre alle de detaljer i fodboldspillet – altså dem der ikke er gået i glemmebogen. Okay, man må godt nok kun være 25 personer til stede. Og tilskuere har ingen adgang. Det er jeg ked af, men jeg må – som tilskuer – jo så tøjle min iver efter atter at se, om formen og spillet er så godt, at man kan få afviklet de kommende turneringskampe. 

Men sådan er reglerne tilsyneladende i disse corona-tider, og det må jeg indrette mig efter.

Når jeg så i sidste uge kunne læse på nettet, at Fyns Politi var mødt frem en mandag aften på multibanen på Rådhus Allé i Assens, hvor ni unge mennesker hyggede sig med at spille fodbold.

Disse ni unge mennesker er nu sigtet for at overtræde forsamlingsforbuddet. Sådan et sted må man maksimalt være fem personer samlet, og derfor er der nu udsigt til at de ni unge mennesker kan forvente en bøde. 

Man kan læse i den ”store” avis, at patruljen der mødte frem ikke blev tilkaldt af borgere, men selv spottede de unge, da patruljen kørte rundt i området. Nu ligger deres politibutik jo næsten lige ved siden af området, hvor de unge spillede fodbold, så de sagtens kunne havde spadseret derhen. Skulle sidstnævnte havde været tilfældet håber jeg ikke, at de blev forstyrret midt i kaffen og citronmånen.

”Man skal huske at holde sig opdateret på gældende restriktioner”, siger en eller anden kommissær fra politiet i Stiften. 

Han kender dælme reglerne, kan jeg læse, men han har så til gengæld aldrig været ung.

På den anden side er da sikkert mange, der vil råbe hurra. For nu er politiet da endelig kommet til syne i lokalområdet. Men mon der dog ikke findes vigtigere ting, de kunne bruge deres tid på. 

Ni unge mennesker der spiller fodbold et sted, hvor de er helt alene, mens der er betydelig flere – godt nok en del år ældre, der spiller fodbold et andet sted i kommunen – faktisk på samme tid. Der var der ingen politi, for der måtte der godt være 25 mennesker.

Regler er naturligvis til for at overholdes, men somme tider er de også svære at forstå for almindelige mennesker. 

Del denne historie på: