Foreningen Norden tager på vikinge-udflugt

Assens

Af Lise Wolf – lw@folkebladet.net

Foreningen Norden i Assens arrangerer lørdag 3. september en vikingeudflugt til Ladby. Turen er for såvel medlemmer som andre interesserede.

I Ladby findes Danmarks eneste vikingeskibsgrav, der er også en museumsbygning med mange af genstandene fra udgravningerne af skibet, og i fjorden kan skibet “Ladbydragen” ses fra bådebroen.

På museet ses også Ladbytapetet, et syv meter langt broderi, der fortæller historien om Ladbyskibet og vikingetidens skibsbyggeri.

Der er afgang til Ladby klokken 8.30 fra p-pladsen ved Rema1000 i Assens. Fremme i Ladby bydes der på kaffe og brød og derefter rundvisning.

Prisen for bustur, formiddagskaffe, entre og rundvisning i Ladby er 240 kroner.

Fra Ladby går turen videre til Nordfyns Vikingemarked i Glavendruplunden. Her betaler ma æsel entré, kontant eller med Mobile Pay. På markedet kan man se arbejdende stande og salgsboder. Der er muligt at få en rundvisning, købe mad og drikke og at opleve kæmpende vinger.

Turen er åben for alle og kræver tilmelding på mail: kirstenvork@gmail.com, eller på telefon 61 50 23 85, helst før 22. august. (liw)

Del denne historie på: