Folk strømmede til cykelfest

Assens

Af Lise Wolf – lw@folkebladet.net

Bilister med ærinde i Assens onsdag skulle planlægge ruten nøje, for fra klokken seks morgen og frem mod klokken 14.48, da den første cykelrytter i Post Danmark Rundt blev sendt af sted på anden etapes enkeltstart op gennem Østergade, blev flere og flere gader lukket af for kørende trafik.

Og asseneserne var helt med på at gøre dagen til en fest. Fortovsserveringen var rykket lidt længere ud mod kørebanen end sædvanligt, flere butikker havde udsmykket deres udstillingsvinduer med cykler, børnehaver og skoler arrangerede cykelløb, selv Vor Frue Kirke var med på legen og lod “Jeg er så glad for min cykel” lyde fra klokketårnet. Rigtig mange stillede sig op langs Østergade og ude på den 12,2 kilometer lange rute, der fra hovedgaden gik ad Faaborgvej mod Kærum, Saltofte og Torøhuse for at ende ved Arena Assens.

200 frivillige gav en hånd med for at få det hele til at klappe, og selveste statsminister Mette Frederiksen sendte sammen med borgmester Søren Steen Andersen den første rytter ud på ruten.

Og jo, landets førstedame havde både prøvet at sidde på en racercykel og en mountainbike, men havde nu valgt den mere stillestående spinningcykel fortalte hun direkte adspurgt.

Med et minut mellem hver af de første 137 cykelryttere og to minutter mellem de sidste 10 var der underholdning nok til mindst to og en halv time.

Del denne historie på: