Første etape af ”Fremtidens Assens” er færdig

Assens

Af Henning Frandsen – hf@folkebladet.net

Udviklingen af det nye havneområde i Assens er opdelt i tre etaper, og det er den første etape, som handler om at Sdr. Ringvej skulle omlægges, der nu er færdig.

– Det handler om at skabe et attraktivt og levende havnemiljø, som borgere og besøgende får lyst til at bruge og opholde sig i. Det handler om at skabe en synergieffekt mellem Willemoes Plads, Kulturkajen, et renoveret Toldbodhus, et aktivt værft og en færgeforbindelse til Bågø og forskellige kystaktiviteter, som kan smitte af på vores erhvervsdrivende og skabe værdi for vores borgere, siger Charlotte Vincent Petersen (S), fungerende formand i Miljø, Teknik og Planudvalget, 

Forberedelserne af næste etape er i gang

Sdr. Ringvej er dog kun delvist åben for trafik, da forberedelserne af anden etape allerede er i gang. Her er det Assens Forsyning A/S, som lige nu arbejder på alt det, som skal på plads under jorden, inden forvandlingen af den nye havneplads; Willemoes Plads og det nye kulturhus; Kulturkajen kan begynde. 

Samtidig bliver Det Gamle Rådhus omdannet til Kulturkajen, hvor der er fokus på fællesskab, aktiviteter, turisme og kultur. Det nye kulturhus kommer også til at rumme byens bibliotek, turistkontoret, en større multisal og meget mere.  

Etape 3 – Udviklingsområde nordlige havnenære arealer

Nord for Willemoes Plads skal et større område udvikles, så det kan rumme boliger, hotel, café samt ferie- og fritidsoplevelser – og spille sammen med det kommende nationale Kyst- og Lystfiskercenter.

Del denne historie på: