Fjernvarme-tilslutningen i mål tre uger før sidste frist

Assens

9. februar 2022

Af Lise Wolf – lw@folkebladet.net

I såvel Aarup som landsbyerne har tilslutningen til Assens Fjernvarme nu nået de minimum 60 procent. Kun Turup er knap i mål.

Mindst 60 procent skulle have meldt sig til Assens Fjernvarme senest 1. marts, for at forsyningsvirksomheden ville kaste sig ud i at sende fjernvarme fra Assens til Aarup, men allerede i mandags, 7. februar, kunne Assens Fjernvarme meddele, at målet var nået – så godt og vel endda. Da var også Aarup, som er afgørende for den samlede tilsluntningsprocent, og Lundager kommet med. Kun Turup hænger lidt i bremsen, men en tilslutning på 58 procent på nuværende tidspunkt får Assens Fjernvarme til at tro på, at man også når i mål der.

I den seneste uge har blandt andet flere boligforeninger og erhvervsejendomme tilsluttet sig, oplyser Assens Fjernvarme. I alt 164.000 kvadratmeter var mandag tilmeldt fjernvarmen, heraf udgør de 135.000 kvadratmeter boligarealer.

Flere med betyder lavere priser

Fra Assens Fjernvarme lyder der en opfordring om at prikke til naboen, hvis han/hun endnu ikke er med, for jo flere, der kommer med, jo flere er der til at dele de faste omkostninger, og jo lavere bliver prisen dermed for alle.

Man kan tilmelde sig til den fordelagtige pris på 5000 kroner inklusive 25 meter stikledning, indtil gravearbejdet begynder i ens lokalområde. Men vil man have tryghedsordningen med, som betyder, at Assens Fjernvarme sørger for, at man har varme uden omkostninger også hvis ens fyr går i stykker, så skal man tilmelde sig før 1. marts.

Nu begynder forarbejdet

Med det nødvendige antal tilsluttede i hus, kan Assens Fjernvarme begynde projekteringen og udarbejde udbud af entrepriser. 

De første forventes at være tilsluttet fjernvarmen ved årsskiftet 2022/23. På Assens Fjernvarmes hjemmeside kan man se, i hvilken rækkefølge tilslutningen vil ske.

Del denne historie på: