Fast pris på fjerde år men spildevandet er stadig dyrest i Assens

Assens

Af Lise Wolf – lw@folkebladet.net

Det er dyrt for borgerne i Assens Kommune at få et tip-top moderne spildevandsanlæg, politikerne valgte dog at fremhæve de positive ting, da de godkendte spildevandstaksterne for 2023.

Det gav kraftige reaktioner fra forbrugerne, da Assens Forsyning med ét hævede priserne for at komme af med spildevandet betragteligt for fem år siden. Der blev eksempelvis dannet en Facebookgruppe “Stop Assens Forsynings tyveri af borgernes penge”. 

Politikerne klappede heller ikke ligefrem i hænderne dengang over de høje takster. Men på årets sidste byrådsmøde valgte de at godkende taksterne, der stadig ligger blandt de højeste på Fyn og øerne, og se på dem med positive øjne.

Fast pris trods inflation

Ikke alle 2023 priser i de fynske kommuner er endu tilgængelige på nettet, så med det forbehold kan Folkebladet konstatere, at Assens Kommune stadig ligger i top på det fynske fastland og tager man Ærø og Langeland Kommuner med, er det kun taksterne på Ærø, der er højere. 

– Det er også udtryk for en god historie. Det er fjerde år i træk, at man ikke hæver vandafledningsafgiften. Årsagen til det høje niveau er et nyt spildevandsanlæg, som vi skal indvie til næste år, og oven i det har vi inflation og høje energipriser som aldrig før. Derfor er det ekstra vigtigt, at her er en offentlig udgift, der holdes i ro, sagde Bodil Boesgaard (V).

Og Mogens Mulle Johansen plæderede for, at der reelt var tale om et prisfald set i forhold til pris- og lønstigninger.

Borgmester Søren Steen Andersen fremhævede, at det nye renseanlæg, ud over at det kommer til at dække sit eget energibehov, også vil kunne sælge op til fire mio. kilowatttimer el om året.

Ib Walter Jensen rundede af med at konstatere:

– Og så bliver vi den første kommune, der ikke lukker kloakvand ud i Lillebælt.

FAKTA

Folkebladet har med udgangspunkt i de spildevandstakster, der er tilgængelige på nettet udregnet prisen i de enkelte kommuner for en familie, der forbruger 140 kubikmeter vand om året:

Vandcenter Syd (Nordfyns og Odense Kommuner) 5885 kroner

Kerteminde Kommune 6151 kroner

Svendborg Kommune (2022 pris) 6425 kroner

Nyborg 6864 kroner

Faaborg-Midtfyn (2022-pris) 7545 kroner

Middelfart 7773 kroner

Langeland 7863 kroner

Assens 9510 kroner

Ærø (2022-pris) 10.900 kroner

Del denne historie på: