Et vildere Lillebælt

Assens

4. oktober 2021

Af Henning Frandsen – hf@folkebladet.net

Foredrag med havbiolog Søren Larsen i Tobaksgaarden 5. oktober 

Livet under overfladen i de danske havområder er fantastisk, men hvor mange er egentlig klar over det? 

Ja, sådan ser DN, Danmarks Naturfredningsforening i Assens på det. 

For at råde bod på uvidenheden har foreningen fået Søren Larsen til at holde foredraget ”Et vildere Lillebælt”, som han gør tirsdag 5. oktober klokken 19 i Ambrosius Stub Salen, Tobaksgaarden 7 i Assens. 

Søren er havbiolog, erhvervsdykker med speciale i undervandsfotografering, og har lavet et hav af udsendelser i tv2regionerne rundt i hele landet. På aftenens møde vil han bl.a. fortælle om succesen med udlæg af nye stenrev i Lillebælt, og vise hvad de har betydet for mangfoldigheden, ligesom han vil præsentere nogle spritnye undervandsoptagelser fra Lillebælts dyb. 

Anledningen til at holde foredraget er, at det første forslag til en samlet forvaltningsplan for de danske havområder i disse dage er kommet i høring. 

Havplan i høring

– Havplanen er detaljeret og stort anlagt, men må desværre opfattes som et skridt på vejen til en forsvarlig beskyttelse af naturen i havet. Danmarks Naturfredningsforening arbejder for at 30% af havet skal beskyttes og at mindst 10% heraf skal udlægges som urørt hav, hvor dyr og planter kan leve i fred for menneskelig aktivitet. Endvidere mener vi, at alt fiskeri selvfølgelig skal være bæredygtigt, siger formanden for DN i Assens, Sven Rask.  

– Vores ønsker er i overensstemmelse med de retningslinjer som EU og FN har udstukket, men det kniber med at finde bred forståelse for synspunkterne. Det skyldes sandsynligvis manglende viden om det fantastiske liv, der endnu findes i danske havområder. 

Alle er velkomne. Deltagelsen er gratis og tilmelding ikke nødvendig. 

Efter foredraget er der kaffe og i fortsættelse heraf afholder DN Assens årsmøde med start ca. kl. 20.30. Også her er alle velkomne, Taleretten er dog fortrinsvis forbeholdt medlemmer af foreningen.

Del denne historie på: