En rutsjebanetur af følelser og en dag fuld af nye udfordringer

Assens

Af Henning Frandsen – hf@folkebladet.net

Sara Emil Baaring (MF, S), der skiftede lokalpolitik ud med landspolitik sidste år, har sendt os denne personlige beretning om sin første åbning af Folketinget. En dag, der både var højtidelig og bevægende og som sluttede med en femårs fødselsdag.

Klokken slog 5:00, og jeg begyndte at gøre mig klar. Min familie fra Thorøhuse ved Assens havde taget den lange tur til København for at være med på denne særlige dag. Jeg valgte en lang grøn glimmerkjole – mindre kunne ikke gøre det, når kongehuset også skulle deltage.

Derefter gik turen til Christiansborg, hvor jeg var klar til mit første interview med radioen klokken 6:20. Det handlede om et af mine yndlingsemner: folkeskolen. Efter en morgenmad med gode kollegaer og flere interviews, samlede vi folketingsmedlemmer os og gik sammen over til Christiansborgs Slotskirke for at deltage i gudstjenesten klokken 9:30.

Gudstjenesten var en dybt rørende oplevelse. Prædiken var inspirerende, koret sang smukt, og da ”I Danmark er jeg født” blev sunget, rejste nakkehårene sig. Det var utrolig bevægende.

Efter gudstjenesten vendte vi tilbage til Christiansborg, hvor jeg fandt mine forældre. Jeg fik dem op på tilhørerrækkerne og tog plads i salen for at overvære og deltage i Folketingets åbning. Det var en utrolig speciel oplevelse som ny på posten.

Inden talerne gik i gang, minglede jeg med mine kollegaer, og pressen fik undtagelsesvis lov til at komme ind i Folketingssalen denne dag. Der var flere interviews, og så begyndte selve åbningen. Pia Kjærsgaard med højeste anciennitet åbnede mødet med en tankevækkende tale om arbejdslivets stress og vigtigheden af at passe på sig selv.

Efter valget af Søren Gade som formand og hans velkomsttale, gik statsminister Mette Frederiksen på talerstolen. Hendes 43 minutter lange åbningstale indeholdt hendes visioner for de politiske emner i det kommende folketingsår. Jeg var begejstret over hendes fokus på folkeskolen, et emne jeg brænder for.

Efter statsministerens tale takkede jeg hende personligt for hendes fokus på folkeskolen. Jeg fandt derefter mine forældre, og vi gik ned i fællessalen, hvor jeg blev interviewet af TV2 Fyn om min opstart i Folketinget. Vi fortsatte til 3. sal, hvor mit kontor ligger, og hvor der er tradition for fælles frokost på åbningsdagen.

Efter en lang dag fyldt med interviews og møder, sluttede vi dagen på Christiansborg omkring klokken 16:30. Vi drog derefter mod Amager, hvor min nevø fyldte 5 år. Han skulle fejres med dinosaurkage og gaver fra faster. Selvom dagen var hektisk, sluttede den på en høj note.

Dagen var en rutsjebanetur af følelser, fyldt med nye oplevelser og udfordringer. Men det var også en dag, der bekræftede min passion for politik og folkeskolen. Det var en dag, jeg aldrig vil glemme. Det var dagen, hvor jeg virkelig følte mig som en del af Folketinget – et privilegium og et ansvar, jeg tager meget alvorligt.

Del denne historie på: