Brug for lommetørklæder, da Syngedrengene sang for fastboende danskere i Malaga

Assens

27. oktober 2021

Af Henning Frandsen – hf@folkebladet.net

Niels Thåstrup ny, midlertidig korleder for Syngedrengene

Syngedrengene fra Vor Frue Kirke i Assens er netop vendt hjem fra en koncertrejse til Malaga i Spanien, som bød på to kirkekoncerter, for de 31 syngedrenge i alderen 9-50 år samt korleder Finn Pedersen. 

Den danske kirke, Margrethekirken i Fuengirola, var ramme om den første koncert, hvor blandt andet flere danskere fra Strib og Assens deltog. 

– Blandt de fastboende danskere i Malagaområdet vakte det stor glæde, da de danske sange blev sunget, og der blev brug for lommetørklæder, fortæller korbestyrelsesformand, Søren Kappendrup. 

– Når koret i hverdagen er sammen, kan det ses at kordeltagerne blander sig på tværs af aldre. Dette bliver endnu mere tydeligt, når der rejses sammen, hvor alle hjælper hinanden og alle er lige vigtige til koncerterne. Imellem koncerterne blev der tid til at besøge seværdigheder i Malaga, lave chokolade, spise god mad og benytte det gode hotels pool, fortæller Søren Kappendrup. 

Den sidste kirkekoncert blev afholdt i en kirke i Torre del Mar, hvor der var mange koncertgængere fra den danske forening. 

– Det var en stor oplevelse for Syngedrengene at synge for danskere i udlandet, som satte endnu mere pris på, at der var besøg af Syngedrenge end Syngedrengene ellers er vandt til, siger Søren Kappendrup.

– Kirkekoncerten i Torre del Mar, blev samtidigt Finn Pedersens sidste koncert med Syngedrengene, da Finn Pedersen har fået anden stilling på Sjælland, og dermed blev rejsen til Malaga samtidigt en afskedsrejse på et langt forløb på 21 år, hvor Finn har ledt Syngedrengene til et meget højt niveau, konstaterer Søren Kappendrup. 

Julekoncerter

Assens Musikskoles leder, Niels Thåstrup, har sagt ja til at stå i spidsen for Syngedrengene frem til Syngedrengenes to julekoncerter 14. og 15. december i Vor Frue Kirke. 

Efter nytår forventer vi at have fundet en ny korleder til Syngedrengene, som til næste år fylder 166 år og dermed er Danmarks ældste eksisterende drenge og mandskor, siger Søren Kappendrup.

Del denne historie på: