Børns Voksenvenner Assens fejrer 10-årsdag

Assens

Af Henning Frandsen – hf@folkebladet.net

Børns Voksenvenner Assens har i år eksisteret i 10 år, og det markeres med en fest i Arena Assens lørdag 10. september klokken 10-14. 

Cultur Arte og lokale spejdere laver forskellige aktiviteter for børn, alt i mens det vil være muligt at få en snak med et bestyrelsesmedlem. Foreningen håber nemlig på at skabe nye kontakter og at få nye frivillige med en faglig baggrund. 

80 børn haft glæde af et venskab

Ikke mindre end 80 børn har i løbet af de første 10 år haft glæde af et venskab i lokalforeningen Børns Voksenvenner Assens.  64 børn har fået en voksenven, mens der er etableret 7 familievenskaber, hvor 16 børn  har haft glæde af venskabet, skriver Børns Voksenvenner Assens i en pressemeddelelse.

Der er mange forskellige grunde til at forældre  søger en voksenven  til deres barn eller en familieven til hele familien. Måske har familien kun et spinkelt netværk, er ramt af sygdom, skilsmisse, dødsfald eller andet.

Venskaber der gør en positiv forskel

En mor til en dreng på 14 fortalte for nylig, hvordan hendes dreng havde haft en voksenven i ca. fem år, hvilket havde haft en helt afgørende betydning for ham med det frirum, det har givet i en tid, hvor forældrene blev skilt og en tid,  hvor moren oveni havde været hårdt ramt af sygdom. 

Her havde voksenvennen klart været drengens faste holdepunkt, moren er sikker på, at det er et venskab for livet. 

”Det er som at give sig selv en gave” – sådan har en voksenven udtrykt det. Det er en fornøjelse at se, hvordan venskaberne er til stor gensidig glæde. Det er ikke kun barnet og familien, der har glæde af det, det er også i høj grad de frivillige, er meldingen fra Børns Voksenvenner Assens. 

Ventelisterne skulle gerne afkortes

Aktuelt er der 10 børn og en familie med to børn, som venter på et venskab.  

– Den største udfordring er for tiden at skaffe tilstrækkeligt med frivillige voksenvenner og familievenner. 

Tidligere var det lettere, men tiden efter corona har gjort det langt vanskeligere, så vi i bestyrelsen håber meget, at det snart vender. 

– Mange holder sig måske tilbage fra at melde sig som frivillig, fordi de er bange for at blive for bundet af det og det er jo ærgerligt, for ligesom i andre venskaber er der plads til flexibilitet. Der er voksenvenner, som rejser meget og så tilpasser de bare samværet efter det og holder måske kontakt online – venskabet behøver ikke være nogen hindring. 

Det rigtige match er vigtigt

Selv om der løbende kommer nye voksenvenner til, har nogle af børnene ventet alt for længe. Ikke alle matcher alle, så der er brug for både mænd og kvinder  med vidt forskellige aldre, bopæl, interesser og personligheder. Man kan også fint være sammen om at være voksenven som par. 

Nogle børn savner en reservebedste, andre en slags storebror/storesøster eller en reserveonkel eller tante. Fælles for børnene er, at de savner mere voksenkontakt i deres dagligdag. Det kan gøre en afgørende forskel for et  barn at få en voksenven, der har tid og overskud til nærvær måske blot et par timer 2-4 gange om måneden. Erfaringen er, at det vigtigste i venskaberne er tid. Tid til nærvær med en voksen.

Faktaboks:

Børns Voksenvenner  Assens har som formål at etablere værdifulde venskaber mellem børn og familier med et spinkelt socialt og familiemæssigt netværk og engagerede og livsglade voksne, der vil dele deres tid, overskud og energi med et barn eller en hel familie. 

Der er tre former for venskaber:

• En VOKSENVEN til et barn over 6 år 

• En FAMILIEVEN til hele familien – her er børnene typisk under 6 år, men de kan også være ældre.

• STOREBROR/STORESØSTER match  for børn over 11 år, der matches med en frivillig i alderen 18-35 år.

Nogen vælger at blive voksenven eller familieven som enkeltperson andre vælger at gøre det sammen som par.

Se mere på: voksenven.dk/assens  eller kontakt os på tlf: 30 64 38 74

Del denne historie på: