Biblioteket er bevidst gammeldags og med masser af genbrug

Assens

Af Lise Wolf – lw@folkebladet.net

Det blev en lidt koldere oplevelse end det oprindeligt var planlagt, da Assens Kommune i weekenden inviterede familien Assens til fejring af Kulturkajen og Willemoes Plads, med udendørs fællessang, musik, fiskeri og konkurrencer for store og små og for dem, der ville vide mere – rundvisninger i Kulturkajen og langs havnen for at høre mere om det kommende kyst- og lystfiskecenter og den rammelokalplan, der er lavet for det og som snart skal laves for det ørige havneområde.

Arrangementet var nemlig udsat fra juni, da det måtte aflyses, fordi det firma, der skulle lave de afslutte statiske beregninger, som skulle ligge til grund for ibrugtagningstilladelsen var gået konkurs, og foyeren derfor ikke måtte tages i brug.

Huset har kunnet benyttes via andre indgange, men lørdag var chancen der for som nævnt at få en rundvisning og høre om, hvorfor det nye bibliotek så ud, som det gjorde.

For nogle ville måske, ligesom Folkebladets udsendte have forventet mere nytænkning i stedet for tætstående reoler i retrofarver.

Men der var en mening med det hele, forklarede bibliotekar Heidi Mørch, der stod for rundvisningen.

Biblioteket er indrettet uden medvirken fra udefrakommende indretningskonsulenter og med en høj grad af genbrug.

– Vi har genbrugt reoler, nogle af dem er lakeret om, og vi har fundet ting rundt omkring, fortalte Heidi Mørch og forklarede, hvordan voksen- og børnebibliotek og ungeområde er indrettet efter forskellige temaer.

I voksenbiblioteket er gulvet grønt i bestræbelsen på “at hente ude ind”. Der er kik til gårdhaven, birkestammer på en væg og grønne planter.

– Det er helt bevidst, at her er en gammeldags stemning, sagde Heidi Mørch.

I børneafdelingen er gulvet blåt og temaet maritimt, med skibe og i ungeafdelingen, der har udsigt til værftet er det industriens farver, sort, rød og metal, der dominerer. Her er det ikke bøger, der er flest af, men brætspil, computerspil og musik. Her er lagt op til, at man mødes.

Del denne historie på: