Asta: Kunstens kompromisløse verdensstjerne

Assens

Af Henning Frandsen – hf@folkebladet.net

Den gamle biografsal i Assens torsdag 6. oktober

Velkommen til årets mest sprudlende, sansemættede og ekstatiske natklub, hvor vildskab og eskapisme får frit spil. Sådan skriver Vestfyns Teater i en pressemeddelelse om Det Flydende Teaters forestilling ”Asta – den stumme verdensstjerne”, som kan opleves i Den gamle biografsal i Damgade torsdag 6. oktober klokken 20. 

Som det lysende centrum for den dekadente aften står Asta Nielsen, tidens største stumfilmstjerne, der med vovemod og visioner løftede filmmediet til nye højder.

Efter flere dystre, isolerende år eksploderede verden i et sansemættet festbombardement af overdådig glamour og dekadence. Lige fra de mørkeste, berlinske beværtninger til de højere kunstneriske luftlag oplevede man en fandenivoldsk insisteren på, at festen aldrig slutter, mens man forsøgte ikke at fokusere på, hvor usikker og ildevarslende fremtiden så ud. I centrum af dette strålede stumfilmsdivaen Asta Nielsen som den største stjerne af alle.

Asta var indbegrebet af den vildskab og det vovemod, der prægede tiden. Mens demokratier blev født og gik til grunde, havde Asta fart på, for hun havde ambitioner, der skulle udfoldes – og det skulle verdensordenen ikke stå i vejen for.

I Astas verden var målet klart, og hun kendte vejen dertil. ”Die Asta” var på alle måder en ”larger than life”-kvinde, der med visioner og kompromisløshed endte som en af verdens største filmskuespillerinder. Men hjemme i den danske andedam var det som om, man ikke var lige så venligt stemt over for den tyskervenlige stjerne.

Billetter købes via vestfynsteater.dk eller tlf. 30 28 29 65.

Asta – den stumme 

verdensstjerne

Medvirkende: 

Nanna Cecilie Bang, Rolf Hansen, Janus Elsig, Karen Duelund Guastavino

Instruktør: 

Pelle Nordhøj Kann

Dramatiker: 

Julie Petrine Glargaard

Komponist og sangtekster: Karen Duelund Guastavino

Producent: 

Det flydende Teater

Forestillingen varer 1 time og 20 minutter

Del denne historie på: