Assens Kulturdage 2021 Vor Frue Kirke – og helt gratis

Assens

13. august 2021

Af Henning Frandsen – hf@folkebladet.net

Søndag 15. august kl. 15

Anders Koppel Henrik Dam Thomsen Hammondorgel Cello

Anders Koppel, komponist og legendarisk hammondorganist optræder sammen med Henrik Dam Thomsen, solocellist i DR Symfoniorkesteret.

Makkerskabet mellem Henrik Dam Thomsen og Anders Koppel strækker sig over 25 år og har omfattet utallige projekter, bl.a. i Koppels musik til cross-over ensemblet Mad Cows Sing, til Copenhagen Cello Quartet, i operaen Rebus, i filmmusik, på koncerter og pladeindspilninger. Dette samarbejde er nu blevet udkrystalliseret i denne duo – cello og Hammondorgel. De har udviklet musikken i et langt prøveforløb, spillet en lang række koncerter og udsendte i oktober 2020 en CD Still Life (Dacapo) med stor anmeldersucces. Den unikke sammensætning af cello og Hammondorgel fylder rummet med en helt særlig og anderledes skønhed. De to musikeres individuelle virtuositet bliver forløst i nye inspirerede klange, både i den intime samtale og i en større symfoniske bredde. Repertoiret består hovedsageligt af helt nye kompositioner af Anders Koppel, men vil også rumme mere frie passager, der fanger selve øjeblikkets nærvær. Publikum vil opleve intens rytmik og landskaber af melodi fremført på to populære instrumenter, cello og orgel, af to musikere, der begge synger på deres instrument i et enestående og originalt sammenspil.

 

Tirsdag d. 17. august kl. 17

Nordens Tone

Nordens Tone er et orkester, der med udgangspunkt i Nordens viser og sange udforsker krydsfeltet mellem jazz, viser og folkemusik. På en utraditionel og nyskabende måde forsøger de at indfange en særlig nordisk lyd eller ”tone”. Orkestret spiller sange, viser og salmer fra alle de nordiske lande sunget på originalsprogene krydret med egne kompositioner. Nordens Tone har eksisteret i tre år og har spillet mere end 100 koncerter i Norden.

Jullie Hjetland, sang – Hans Mydtskov, saxofon – Torben Bjørnskov, bas – Pojken Flensborg, piano

Torsdag d. 19. august kl. 20

Bjarke Mogensen, akkordeon

Bjarke Mogensen har siden han i en ung alder debuterede i en tv-udsendelse på ZDF som solist med München Symfonikerne markeret sig som en af de mest efterspurgte og alsidige musikere på den klassiske musikscene i Danmark. Mange husker nok Bjarke Mogensen som vinder af DR’s klassiske musikkonkurrence “Spil for livet”, hvor han overraskede både seere og jury med sit usædvanlige instrument og musikerskab. Hans unikke beherskelse af instrumentet har siden bragt ham rundt i hele verden, hvor han har gæstet koncerthuse som Concertgebouw i Holland, Carnegie Hall i New York, samt Barbican Hall i London.

Bjarke Mogensens repertoire spænder vidt; fra egne kompositioner til arrangementer af klassiske værker over folkemusik og til helt nykomponerede værker for instrumentet. Gennem sin nysgerrighed og pionérarbejde med sit instrument, har Bjarke inspireret til tilblivelsen af mere end 60 nye værker – solo, kammermusik og koncerter for accordeon og symfoniorkester skrevet af nogle af tidens fremtrædende komponister.
At Bjarke’s spil har medvirket til at ligestille accordeonet med de etablerede klassiske instrumenter blev især understreget da han modtog 1. prisen i European Brodcast Unions konkurrence for klassiske solister der blev fulgt af millioner af radiolyttere i hele Europa.

 

Middagskoncerter

Halvtimes orgelkoncerter kl. 12 efter middagsringningen

Dette års middagskoncerter bliver alle fremført fra Vor Frue Kirkes fornemme orgel fra Marcussen & Søn fra 1964. Instrumentet fra 1964 repræsenterer dansk orgelbygnings høje niveau og fremstår som en meget helstøbt eksponent for datidens klangidealer. Kirkens monumentale akustik befordrer orgelklangen på allerbedste vis.

 

Mandag d. 16. august

Thomas Obeth

Værker af: Paul Hindemith, J.S. Bach, Knud Jeppesen

Onsdag d. 18. august

Henrik Sørensen

Værker af: Duke Ellington, Keith Jarrett og Lars Jansson,

desuden improvisationer over nordiske folkemelodier

Fredag d. 20. august

Finn Pedersen

Værker af: D. Buxtehude, J.S. Bach og N. la Cour

 

Sang under bøgetræerne

Mandag d. 16. august kl. 19.00

Alsang i skovpavillonen

I kølvandet på en lang coronanedlukning med fællessang på TV bliver der nu igen lejlighed til at mødes ansigt til ansigt og synge med på en række nye og gamle sange.

Arrangementet sker i et samarbejde mellem Skovpavillonen, Assens Harmoniorkester og

Assens SangKraftcenter

Dette års Kulturdage bliver i øvrigt uden den traditionelle kunstudstilling i kirken. Sammenslutningen af professionelle billedkunstnere i Assens Kommune, PABiAK udstiller til gengæld i Tobaksgaarden.

Kilde: Organist og korleder ved Vor Frue Kirke i Assens: Finn Pedersen./hef

Del denne historie på: