Assens Fjernvarme hæver prisen med næsten 50 procent

Assens

Af Lise Wolf – lw@folkebladet.net

Men vi er stadig blandt landets billigste, forsikrer formand og direktør i en pressemeddelelse.

Fjernvarmekunderne i Assens skal til at dykke noget dybere i lommerne for at betale varmeregningen i den kommende tid. Assens Fjernvarme, der ellers har været blandt de allerbilligste i landet, må hæve prisen for et såkaldt standardhus på 130 kvadratmeter med 389 kroner pr. måned svarende til en stigning på meget tæt på 50 procent, helt nøjagtig 49,15 procent.

– I de seneste to år har forbrugerne hos Assens Fjernvarme kunnet nyde landets tæt på billigste fjernvarme. Det skyldes hovedsagelig, at vi som resultat af de højere elpriser har haft en stor indtægt på at sælge strøm fra blandt andet vores vindmølle og solceller ud på elnettet. Det betød af varmeprisen faldt med, hvad der svarer til 3000-4000 kroner pr. husstand i en tid, hvor energikrisen rasede.

Dyrere flis

– Nu er el-indtægterne faldet til et mere normalt niveau, hvilet isoleret set vil få varmeprisen i Assens til at stige til niveauet før energikrisen, og da prisen på flis samtidig er steget meget, vil varmeprisen samlet set blive dyrere end før energikrisen, lyder forklaringen i pressemeddelelsen på den store prisstigning.

I Ebberup, der hidtil har betalt et såkaldt Ebberup-tillæg til fjernvarmen, bliver stigningen kun 131 kroner pr. måned, fordi dette tillæg bortfalder.

Assens Fjernvarme lægger vægt på, at de seneste to år har været ekstraordinært billige. Med prisstigningen vender man tilbage til niveauet før energikrisen, og ser man bort fra det ekstraordinære fald i prisen, så har varmeprisen i Assens faktisk været nogenlunde stabil de seneste 10 år, lyder det endvidere i pressemeddelelsen. 

Del denne historie på: