Assens får knap fem mio. kroner til kystsikring

Assens

25. december 2021

Af Lise Wolf – lw@folkebladet.net

Assens Kommune har fået knap fem mio. kroner af Kystdirektoratet til projektet “Byen og Bæltet”, som skal sikre Assens Næs og Assens by mod oversvømmelser som følge af klimaforandringer. I alt er der uddelt 90 mio. kroner til 14 projekter.

Klimasikring går hånd i hånd med naturoplevelser i form af klitlandskab, diger og forlande naturoplevelser med blandt andet gode sandstrande, stenrev og mulighed for strandaktiviteter i projekt ”Byen og Bæltet”, som Assens Kommune nu får statsstøtte til at realisere.

– Klimaet ændrer sig, og det betyder blandt andet voldsommere vejr og øget risiko for oversvømmelser. 

Hvis vi ikke gør noget, vil de oversvømmeler, byen har oplevet to gange de seneste fem år blive hverdagshændelser, fortæller Dan Gørtz (V), formand for Miljø, Teknik og Plan, der glæder sig over den statslige anerkendelse.

Projektet er første etape af en langsigtet strategi for højvandsbeskyttelse af hele Assens By. De fem millioner kroner rækker kun til en tredjedel af finansieringen af det konkrete projekt, så Assens Kommune skal nu i gang med at søge de resterende penge. 

Først når finansieringen er på plads tages der fat på detailprojekteringen, lyder det i en pressemeddelelse fra Assens Kommune.

Udover Assens har projekterne Nordkystens Fremtid, Hjørring, Bogense, Enø, Halskov område et, to og tre, Høll ved Vejle, Sakskøbing, Seden Strand, Solrød område A og C samt Juvre Dige fået andel i puljen. 

Beløbene ligger mellem 121 mio. og 166.000 kroner.

Næste år har Kystdirektoratet afsat en pulje på 150 mio. kroner.

Del denne historie på: