Assens Dykkerklub vinder årets klima- og biodiversitetspris

Assens

Af Henning Frandsen – hf@folkebladet.net

De er lange og grønne, og de er guld værd for både biodiversiteten og binding af CO2. Det er naturligvis ålegræs, vi taler om, og ålegræsset spillede en vigtig rolle, da politikerne i Medborgerskab, Kultur og Beskæftigelsesudvalget udpegede vinderen af årets klima- eller biodiversitetsinitiativ 2023. Det skriver Assens Kommune i en pressemeddelelse.

Her var Assens Dykkerklub indstillet for deres arbejde med at forbedre biodiversiteten på havbunden og med at skabe et bedre havmiljø.

– Vi går fra at have dykket rundt og observeret tingene til, at vi nu aktivt er med til at gøre en forskel ved at bruge vores udstyr til at forbedre havmiljøet, fortæller Johnny Billing, formand for Assens Dykkerklub, og fortsætter:

– Vi er meget beæret og stolte over at få den her pris. Det var jo et stærkt felt, vi var oppe i mod. Det er super vigtigt, at vi får fokus på at passe på vores havmiljø, og vi håber, at vi med vores initiativ kan være med til at inspirere andre til også at gøre noget”

Klubben har blandt andet været med til at arrangere affaldsindsamling i havne og marinaer og ikke mindst været en stor samarbejdspartner i Projekt Kysthjælper, hvor de har hjulpet med at plante ålegræs på havbunden for at forbedre tilstanden i Lillebælt:

Prisen skal skabe inspiration

Det er 2. gang, Assens Kommune kårer årets klima- eller biodiversitetsinitiativ:

– Med prisen vil vi gerne anerkende de borgere, foreninger og lokalsamfund, som tager initiativ til eksempelvis at nedbringe CO2-udledning, fremme biodiversiteten eller på anden måde arbejde for at fremme den grønne omstilling til inspiration for andre. Assens Dykkerklub har både arbejdet med biodiversitet og med at nedbringe CO2, fortæller Søren Thomsen, formand for Medborgerskab, Kultur og Beskæftigelsesudvalget i Assens Kommune (K). 

Alle har kunnet indstille tiltag og initiativer til prisen, og ud over Assens Dykkerklub var Saltoftes Borgerforening og Markfællesskabet i Skalbjerg også indstillet.

Den 19. september klokken 15.30 vil Assens Dykkerklub få overrakt prisen samt 10.000 kroner, som de kan bruge til at fortsætte det gode arbejde for bedre biodiversitet under havoverfladen. 

Det foregår hos Assens Dykkerklub, Næsvej 20 i Assens.

Del denne historie på: