Assens DNA – Overfart samt Havnens og søens folk

Assens

Fernisering på udstilling med Sune Elskær-illustrationer 22. juli klokken 14 på græsarealet ved Assens Toldkammer

Tegneren Sune Elskjær har illustreret Assens By og Havn historie med en række illustrationer, som får plads på græsarealet ved Assens Toldkammer, Nordre Havnevej 19 i Assens. 

På standere ved havnearealet får du historier om Assens som overfartssted. 

Her er bl.a. forskellige rejseoplevelser formidlet på måder, som publikum levende kan forestille sig. Vigtige sider af Assens som overfartsby og som kystby i det hele taget, formidles med udgangspunkt i centrale historiske nedslag formidlet gennem kunstnerens livagtige streg. Illustrationerne, som ferniseres den 22. juli kl. 14.00, vil være tilgængelige på Assens havneareal gennem hele højsæsonen. 

Illustrationerne danner udgangspunkt for en smuk og effektfuld visualisering af Assens havns og bys historie, som fremvises på den karakteristiske DLG-silo på havnen i forbindelse med de bevaringsværdige træskibes anløb af Assens Havn den 26. juli. Visualiseringen er støttet af Albani Fonden. 

– Det er vildt at opleve historien gennem de smukke panoreringer over Sunes illustrationer, som I får at se den 26. juli. Det glæder jeg mig virkelig til at hele byen får at se, siger Ingrid Vatne, museumsinspektør på Museum Vestfyn. 

Ferniseringen indgår i projektet Assens DNA, hvor Foreningen Assens Købstad og Museum Vestfyn er gået sammen om at formidle byens historier i byrummet gennem livagtige illustrationer og tekstforklaringer. Tidligere er der sat streg til historier om de mange stude, som blev sejlet over bæltet for at sælges på markederne i hertugdømmerne, på torvets historier med afstemning og afstraffelse samt på historier indsamlet fra Nygade og Baronvej. 

– Projektet er del af forberedelserne frem til Assens Købstads 500- års jubilæum i 2024, og vores fælles ambition er, at de vigtigste perioder og historier bliver bragt til live og formidlet til byen, som del af købstadsjubilæet, siger Arne Jakobsen fra Foreningen Assens Købstad og Johan Møhlenfeldt Jensen fra Museum Vestfyn. 

Alle er velkomne, og arrangørerne byder på bobler. /hef

Del denne historie på: