Årets flådebesøg i Assens

Assens

7. august 2021

Af Preben Find

De bevaringsværdige sejlskibes efterhånden traditionsrige sommertogt i de fynske farvande blev i afkortet form afviklet i sidste uge.

Efter planen skulle flådens hurtigste skibe nå Assens torsdag klokken 15, men godt hjulpet af en kraftig vind kunne de allerede sidst på formiddagen anduve Assens Havn.

43 stolte skuder fra ind- og udland deltog i årets sejlads, som gik fra Svendborg til Middelfart.

Sammenlignet med tidligere års arrangement var programmet for festlighederne på havnen denne gang mere beskedent, og på grund af eftermiddagens og aftenens vejr, der bød på både rusk og regn, var publikumstilstrømningen til havneområdet langt mindre end i tidligere år.

Blandt de større deltagere fandt vi skibet Albatros, der blev bygget som clipper i Hobro i 1942 og nu har hjemhavn i Bremerhaven.

Skibets længde er 35,7 meter, bredden 6,9 meter, og det stikker 3 meter dybt i vandet.

Stormasten er 25,8 meter høj, og dets totale sejlflade er 300 kvadratmeter.

Flådens afgang fra Assens var berammet til fredag formiddag, men da et besætningsmedlem fra et af skibene forinden var testet positiv for coronavirus, måtte alle igennem en ny test, inden der blev givet grønt lys for afgang til Middelfart.

Ligesom tidligere bringer de gamle sejlskibe ved deres besøg i Assens et både smukt og stemningsfuldt billede af vores fordums storhedstid som førende søfarende nation.

Det er derfor både skammeligt og skændigt, at de ved deres ankomst til Assens skal bydes velkommen af skibsvrag, man gennem de sidste år har ladet ligge forankret ved kajen langs Nordre Havnevej.  

Del denne historie på: