3., 4. og 5. klasser var til våd landdag i forsyningsparken

Assens

Af Lise Wolf – lw@folkebladet.net

Når nu det åbenbart skulle regne den dag, så passer det vel meget godt, at det netop var på Vandets Dag. Fredag 22. marts var af FN udnævnt til Vandet Dag med fokus på lige adgang til rent drikkevand globalt set, og i den anledning inviterede Assens Vandværk kommunens 3.-5- klasser til vandløb.

På turen rundt om Forsyningsparken skulle elever og lærere quizze sig gennem seks aktivitetsposter, der alle handlede om vand. Børnene fik undervejs et praktisk perspektiv på de mange globale vandudfordringer serveret i børnehøjde. På posterne kunne de blandt andet smage på råvand, høre om vandets kredsløb, hvordan vandværket fungerer og se, hvor lidt ferskvand kloden egentlig har til rådighed, og hvor ulige jordens drikkevandsressourcer er fordelt mellem nord og syd.

Der var også mulighed for at se et gammeldags lokum og hvor meget lort, pis og toiletpapir – det er de ord Assens Forsyning selv bruger, når den skal minde os om, hvad der må komme i toilettet – et menneske producerer og forbruger på et år. 

Del denne historie på: