20 lokale kunstnere udstiller på Tobaksgaarden

Assens

13. august 2021

Af Henning Frandsen – hf@folkebladet.net

Værker af PABIAK kan ses 14. august til 19. september

  • Vi har i den grad noget at være stolte af i Assens Kommune når det kommer til kunst, og det glæder vi os meget til at være med til at præsentere, skriver Tobaksgaarden i en pressemeddelelse.

20 kunstnere fra kunstnergruppen PABIAK udstiller således værker i tidsrummet 14. august-19. september.

Flere af PAPIAK’s medlemmer har modtaget et væld af prestigefyldte kunstlegater og priser, skriver Tobaksgaarden,

  • i forbindelse med den kommende udstilling i Tobaksgaarden. og adskillige af gruppens medlemmer har været aktivt udøvende i mere end 30 år, med mange repræsentative værker udstillet i Danmark og udlandet.

Lige nu er der i PABIAk, som står for professionelt arbejdende Billedkunstnere i Assens Kommune, en gejst og et levet, der ikke har været længe, fortæller billedkunstner Elisabeth Rask, som bl.a. henviser til, at nye medlemmer er kommet til:

  • Det er så dejligt at mærke at foreningen lever og udvikler sig. Noget man også tydeligt vil kunne se i form af nye tiltag og viderebearbejdninger af den enkeltes kendte udtryk på udstillingen.

Udstillingen ”20 kunstnere fra Assensegnen” i Tobaksgaarden spænder over vidt forskellige udtryk og materialer lige fra Marianne Schneiders stemningsfulde interiør fra Venedig over Erik Brandts og Jørgen Svenstrups skulpturer med titler som Gral og Indre opstigning til Kirsten Svenstrups grafik og skulptur, som anpriser glæden, kærligheden og hårrejsende fortællinger. Jens Ingvard Hansen spænder formerne ud og danner fascinerende mønstre og overflader i sine smukke skulpturer, det samme gør keramikerne Merethe Bloch, Peter Tybjerg og Lene Broe i deres værker. Mange af kunstnerne arbejder med flere materialer. Det gælder f.eks. Carl Henning Aarsø, som er optaget af materialiteten i både skulptur og på flade. I Anne Marie Egemoses Ringen lå gemt kommer stoflighed og tekstur smukt til udtryk. Ligeledes mestrer Anne Bjørn mønsterdannelse og stoflighed og kombinationen af det abstrakte og det figurative. Blandt malerne må John Hansen og Odd Moe betragtes som mest abstrakte, mens Gunnar Hansen, Dorthe Blom Madsen og Elisabeth Rask holder mere fast i det figurative udspring. I krisefrisen fra 2021 tager Elisabeth Rask de klassiske smertemotiver op: Grubleren, den sårede Filoktet og Den Døende Galler. Et sted imellem det figurative og det abstrakte befinder sig grafikeren Jeanette Thorup. Flere af PABiAKs medlemmer beskæftiger sig med fotografi. Det gælder f.eks. Odd Moe, Uffe Johansen, Erik Brandt og Klaus Bircholdt.

Fernisering, guidet rundvisning og Artist Talk PABiAK’s udstilling åbner traditionen tro Assens Kulturdage med fernisering lørdag 14. august kl. 15-17, hvor formanden for udvalget for Kultur, Erhverv og Beskæftigelse i Assens Kommune, Elmer Philipsen (S) vil åbne udstillingen.

Fredag 20 august kl. 15 vil der være guidet rundvisning ved Elisabeth Rask og den 16., 17., og 18. august vil der være mulighed for at træffe kunstnerne Dorthe Blom, Lene Broe og John Hansen hhv. i åbningstiden.

Lørdag den 21. august kl. 14 afholdes der Artist Talk, hvor kunstnerne Peter Tybjerg og Jens Ingvard Hansen vil fortælle om deres arbejde.

Åbningstider Udstillingen holder åbent alle dage under Assens Kulturdage, mandag-fredag kl. 13-17, lørdag kl. 11-15, søndag kl. 14-17, og efterfølgende torsdag-fredag kl. 13-17, lørdag kl. 11-15 og søndag kl. 14-17. /hef

Del denne historie på: