15-årige Katja fra Vissenbjerg er nomineret som årets kammerat

Assens

Af Lise Wolf – lw@folkebladet.net

Katja Jørgensen er en af de relativt få unge piger, der dyrker speedway, nu er hun tilmed indstillet til årets kammeratskabspris af sin klub Odin.

Katja Jørgensen var 12 år, da hun første gang prøvede en speedwaycykel i Sportsmotorklubben Odin i Odense. Siden har hun udviklet sig til ikke bare at være en dygtig kører, hun er også en meget afholdt kammerat i klubben, der nu har indstillet hende til Fonden for Fynske Banks kammeratskabspris.

I klubbens indstilling af Katja som årets kammerat lyder det blandt andet, at hun altid er glad og positiv og aldrig bleg for at give en hånd med. Hun roser ofte sine klubkammerater og er selv taknemmelig, når andre giver hende råd. Hun er en god kammerat over for alle og stiller gerne op til en fangeleg med de mindste.

Om, det bliver Katja, der får prisen som årets kammerat, afsløres ved Sportslørdag i Odense Idrætshal 21. januar. Hun er en blandt syv nominerede.

Selv er Katja Jørgensen overrasket over at være nomineret.

– Jeg tænker ikke over at gøre noget særligt for at være en god kammerat. Jeg er bare mig selv. Selv om jeg selvfølgelig også gerne vil anerkendes for min sport, så betyder det her meget. Det er jo mig som person, de har lagt mærke til, siger hun i en pressemeddelelse fra Fonden for Fynske Bank.

Speedwaysporten bragte ikke bare Katja, men også hendes mor ind i en helt ny verden. Hendes mor fungerer således i dag som hendes mekaniker, og de har begge skullet sætte sig ind i alt om gear og bremser, Katja er nemlig heller ikke bleg for selv at reparere eller give en hjælpende hånd til arbejdsdagene i klubben.

– Klubben giver mig så meget. Et fællesskab, et sted at køre og lysten til at køre speedway. Derfor hjælper jeg gerne dernede. Selv om vi er alene på banen, har vi et godt fællesskab i ryttergården, og det er vigtigt for mig, siger Katja, der gerne cykler til Odense, hvis der ikke er andre transportmuligheder.

Bliver Katja Jørgensen den heldige vinder af kammeratskabsprisen, følger 25.000 kroner, som kan bruges til en oplevelse med holdet, og hun ved allerede, hvad de skal spenderes på.

– Så vil jeg inviterede hele klubben med på en rejse til Polen. Det kunne enten være til en træningslejr eller for at se de allerdygtigste speedwaykørere, siger hun.

Katja Jørgensen har kørt speedway i tre år

Del denne historie på: