10 børn på venteliste til en voksenven i Assens Kommune

Assens

12. marts 2022

Af Lise Wolf – lw@folkebladet.net

Pandemien og dens nedlukninger har også sat forhindringer i vejen for Børns Voksenvenner. Der har været skruet ned for fælles aktiviteter, og kun to venskaber er blevet matchet i 2021.

Ni drenge og en pige i Assens Kommune venter på at få en voksenven. På hjemmesiden voksenven.dk kan man under Assens gå ind at se nærmere om deres alder interesser og bopæl og på den måde overveje, om der kan være et match. Der er også en enkelt alenemor med to børn, der ønsker en familieven.

Børns Voksenvenner gør meget ud af at finde det rigtige match, så venskaberne holder. Derfor vil man også kunne se, at der er voksne på venteliste til at blive børneven.

Og i Assens-foreningen er der flere venskaber, der holder. I 2022 er det 10 år siden, Børns Voksenvenner Assens blev stiftet. Derfor kunne forkvinde Sinne Ramild også på foreningens generalforsamling for nylig med stolthed fortælle, at flere af de ældste venskaber, hvor børnene nu er blevet unge mennesker på 18-20 år, fortsætter – også uden for foreningens regi.

Samarbejde med spejdere

Under pandemien har det været næsten umuligt at rekruttere og uddanne nye voksenvenner. I 2021 lykkedes det at matche to voksenvenner med børn, så der nu er 23 aktive venskaber, der omfatter 29 børn fordelt over hele kommunen.

Selv om Corona har gjort det svært at gennemføre de sædvanligt fælles aktiviteter er det alligevel lykkedes at samles på forskellig vis. Det årlige bowlingarrangement blev gennemført trods en noget reduceret deltagelse, og et nyt samarbejde med Verninge-spejderne, hvor aktiviteter kunne foregå udendørs og i mindre grupper, blev en stor succes.

På generalforsmalingen var der genvalg til kasserer Lena Krogh, Assens, og 2. suppleant Ena Nørgaard, Assens, samt kritisk revisor Linda Lægteskov, Assens og kritisk revisorsuppleant John Haugaard, Sandager. 

Nye i bestyrelsen er Johnny Lassen, Tommerup, og Charlotte Schultz, Skallebølle. De træder ind i stedet for voksenvennerne Susanne Fredskov, Ebberup, og Ann-Jeanett Fredslund Scott, Aarup.

I det nye år skal blandt andet afdelingens 10 års fødselsdag fejres, og med pandemien på retur kan der tages hul på planlægningen af årets fælles aktiviteter, netværksmøder, rekruttering af voksenvenner med meget mere, så der bliver nok at se til for bestyrelsen.

Del denne historie på: