Win win for Kirsten og klimaet

Assens Kommune

Af Lise Wolf – lw@folkebladet.net

Vedligeholdelse af gamle linoleumsgulve sparer Assens Kommune for udgifter til nye, klimaet for CO2-udslip og skåner rengøringsassistentens krop.

Der er mange steder at spare CO2, hvis man kigger godt efter. I Assens Kommune har man fået øje på linoleumsgulvene rundt omkring i de kommunale bygninger. Mange er slidte, og før ville de nok bare være blevet udskiftet, når de blev for ringe. 

I stedet har man nu gennemgået gulve i 43 af kommunens bygninger, og det har resulteret i, at 9100 kvadratmeter gulv er blevet behandlet, så de ikke så let tørrer ud. Det giver en blank og mere rengøringsvenlig overflade og forlænger gulvenes levetid. 2100 kvadratmeter gulv stod ikke til at redde og vil være udskiftet ved udgangen af i år.

CO2-besparelsen er 61,6 tons over de næste 10 år.

– Meget CO2 udledes, når nye produkter skal produceres og fragtes, og derfor er det mest klimavenlige at bruge alle produkter så længe som muligt, forklarer klimakoordinator Sanne Munk Doll, Assens Kommune, i en pressemeddelelse.

Også rengøringsassistent Kirsten Nielsen er glad for den nye gulvbehandling. Hun, der gør rent i Ebberup Børnehave og på Verninge Skole, har selv været med til at gennemgå gulvene, og efter den plejende behandling af dem kan hun mærke en tydelig forskel på sin krop.

– Det er en virkelig god ting. Skidtet kommer nemmere af, og vi skal ikke bruge så meget vand som tidligere. Jeg kan også mærke på min krop, at det er blevet nemmere at trække moppen over gulvet og dermed kræver det færre kræfter for arme og skuldre, siger Kirsten Nielsen.

Del denne historie på: