Vestfyn har meget at byde på!

Ugens klumme

19. juli 2021

Helge Desler

Vestfyn – og dermed også Assens – ligger midt i Danmark, fortæller den store vestfynske turistbrochure. Og her bydes der på smukke børnevenlige strande, dybe skove, unikke attraktioner og masser af aktiviteter for store og små. Her kan man opleve hyggelige byer med stolte traditioner og kulturelle oplevelser for enhver smag. Man kan finde ro og tid til samvær og holde aktiv ferie til lands og til vands. 

Man kan faktisk nå det hele på et par timer, men naturligvis kan man også blive her og nyde ferien.

Store ord om denne del af det fynske land. Og læser man videre i denne turistbrochure kan man også gå på oplevelse i selve Assens og opleve det gamle købstadsmiljø. 

Bykernen i den gamle Assens købstad er usædvanligt velbevaret, og der er meget at opleve på en tur gennem byen. 

Nu går den skrivende ud fra, at turistbrochurens skribent har været en tur rundt i den vestfynske købstad, inden vedkommende skrev ovenstående. Naturligvis. Ellers vil jeg da gerne tage ham/hende ved hånden og vise vedkommende lidt af den vestfynske købstads bagside.

Prøv at gå en tur via Ramsherred – blandt andet på vej mod Minibyen – og oplev byens gamle politistation. Den har jo – efter at politiet forlod bygningen – i nogle år været brugt til at huse flygtninge. Det fandt man senere ud af, at det var en ulovlig anvendelse af matriklen, og siden har den stået forladt, og det kan man tydeligt se.

Ved siden af ligger den gamle retsbygning. Det var vist den samme person, der for år tilbage købte både denne og politigården. 

Men uanset hvem der ejer de to bygninger, så må man da – som det mindste kunne kræve – at der bliver gjort en smule rent udendørs. 

Man kan jo få sine bange anelser om, hvordan det ser ud indendørs.

Og når jeg er i gang, så tager jeg lige byens gamle banegård med i dette skriv. Den er så sandelig heller ikke noget, der er værd at vise frem, og nu hvor rutebilerne har forladt stedet, ser det hele jo mere og mere miserabelt ud. Og det er da synd, at disse gamle bygninger forfalder mere og mere.

Men ellers er det ikke helt tosset, hvad man kan læse om i dette turistskriveri. Men det er jo svært – mellem linierne – at gemme byens øjen-bæ’er.

Helge Desler

Del denne historie på: