Venstre klar med 20 kandidater til KV 2021

Assens Kommune

23. marts 2021

Af Henning Frandsen – hf@folkebladet.net

Pia Offer Madsen, Glamsbjerg fik flest stemmer, da Venstre i Assens Kommune, onsdag 17. marts holdt opstillingsmøde forud for efterårets kommunalvalg. Medlemmerne skulle afgøre, hvilken placering de 18 kandidater, der har sagt ja til at kandidere for Venstre, skulle have på listen, dvs. pladserne fra nummer 2 til 19, i det det var afgjort på et separat opstillingsmøde holdt 30. august i Haarby, at borgmester Søren Steen Andersen er spidskandidat.

Med flest stemmer bliver Pia Offer Madsen opstillet som nummer 2. Dan Gørtz, Aarup fik næstflest stemmer, mens Tine Grau Poulsen, Vissenbjerg, kom ind på tredjepladsen. Den nuværende byrådsgruppes yngste medlem, Nikolaj Leed Henriksen, Aarup kom ind på en fjerdeplads og bliver dermed opstillet som nummer 5.

Nikolaj Leed Henriksen stiller også op til Regionsrådsvalget, som holdes samme dag som kommunalvalget, dvs. 16. november.

  • På dette opstillingsmøde fik byrådets yngste medlem, Nikolaj Leed Henriksen en flot femteplads på Venstres lange kandidatliste til regionsrådsvalget i Syddanmark, fortæller borgmester Søren Steen Andersen.

Personlige stemmer afgørende

Afstemningen kan siges at have karakter af en anbefaling til vælgerne, for da Venstre har sideordnet opstilling, er det udelukkende de personlige stemmer ved valget, som er afgørende for, hvem, der kommer i byrådet.

Dog er det sådan, at når det afgøres, hvor mange pladser et parti får i byrådet, er det summen af listestemmer og alle afgivne personlige stemmer som tæller.

To af de nuværende 13 byrådsmedlemmer, Lars Kristin Pedersen og Erik Klindt Andersen, stiller ikke op til efteråret, mens 11 er klar til at fortsætte arbejdet.

Listen er ikke nødvendigvis endelig, siger formanden for Venstre i Assens Kommune, Jørgen G. Hviid:

  • Hvis der fra nu og frem til indlevering af kandidatlisten skulle melde sig yderligere kandidater, så vil de blive påført listen efter de ovenstående 19 kandidater.

Og det skete allerede dagen efter opstillingsmødet, at fhv. salgschef Jan Klausen, Assens ønskede at stille op for Venstre – sådan som han også gjorde for fire år siden.

Ved kommunalvalget for fire år siden fik Venstre i Assens Kommune i alt 10.181 stemmer, hvor 90,1% var personlige stemmer på de enkelte kandidater. Stemmerne udløste 13 pladser ud af 29.

Del denne historie på: