Veje skal fremover forsegles – måske

Assens Kommune

Assens Kommune laver forsøgsordning

Asfaltering af veje er bekostelig affære, og det tager lang tid. Men kunne der være andre måder at sikre gode, stærke veje på, som er hurtigere, billigere og samtidig også bedre for miljøet? Svaret er: Ja, muligvis. 

Det skriver Assens Kommune i en pressemeddelelse. 

Anledningen er, at kommunen netop har lavet en forsøgsordning med et produkt til vedligeholdelse af veje, som hedder forsegling. 

– Forsegling er et produkt, som trænger ned i revner og sprækker, hvor det fylder hulrummene op med nyt materiale. Det sørger for, at de eksisterende materialer på vejen bliver bundet bedre sammen, så levetiden på belægningen forlænges, fortæller Flemming Lund, der er driftsingeniør i Vej og Trafik, Assens Kommune.

Forsøget kommet til at foregå på Odensevej i Assens, som er omhyggeligt udvalgt til prøvestrækning, da det ikke er alle veje, man kan bruge metoden på. 

 – Selvom det ikke er alle steder, det kan bruges, så håber vi, at metoden kan blive en del af vores redskaber, når vi skal vedligeholde vejene. Denne metode er nemlig bedre for miljøet og også billigere, hvis man sammenligner med komplette asfalteringer, fortæller Flemming Lund.

Arbejdet med at forsegle vejen i fuld bredde går nu i gang, og efterfølgende vil der blive tegne nye striber op.

 

Del denne historie på: