Vejbanerne kridtes op

Assens Kommune

10. maj 2021

Af Henning Frandsen – hf@folkebladet.net

Det skulle blive nemmere at se, hvor man skal køre på en række veje i Assens Kommune. Kommunen har netop i samarbejde med Middelfart og Nordfyns Kommune indgået aftale med firmaet LKF Vejmarkering A/S om at tydeliggøre vejstriberne på en række af kommunernes veje. 

– Vejstriberne er yderst vigtige for trafiksikkerheden. Så derfor er jeg meget glad for, at vi nu har mulighed for at prioritere vejnettet og infrastrukturen til gavn for os alle. Efter udligningsreformen er kommet på plads, og der nu er kommet balance i kommunens budget, kan vi nu investere mere i vedligeholdelse af veje, end vi har haft mulighed for i de forgangne år, siger Dan Gørtz (V), formand for Miljø, Teknik og Plan i Assens Kommune. I 2021 er der afsat 19 mio. kroner til at vedligeholde asfaltbelægningerne på veje og cykelstier. Det kommer også til at smitte af på kørebaneafmærkningen, hvor budgettet fordobles fra omkring en halv million kroner i 2020, til en million i 2021. Strategisk udvælgelse af veje Men selvom der nu kommer skub i vedligeholdelsen af vejnettet, vil der stadig være strækninger, som må vente lidt endnu: 

– Vi har flere vejstrækninger, som trænger til ny asfalt og nye vejstriber. Men flere steder skal vejene graves op fordi, der skal laves kloakering, fibernet eller fjernvarme inden for nær fremtid. Og her vil vi vente med at lægge ny asfalt eller tegne vejstriberne op, så ikke det er spildte skattekroner, siger Dan Gørtz. 

Hvis vejret tillader det, går arbejdet med at genmarkere de veje, som ikke skal have ny belægning i gang i maj måned. 

Vejstrækninger som allerede nu er planlagt til at få ny asfalt i 2021, vil ikke blive stribet op i år. Det gælder f.eks. strækningen Turupvej, Moselundvej og Ladegårde mellem Turup og Bred.

Del denne historie på: