Unge udlændinge søger midlertidigt dansk hjem

Assens Kommune

Af Lise Wolf – lw@folkebladet.net

Kunne I tænke jer at vise et unge menneske, hvad dansk kultur er og selv få indblik i en anden kultur, så kan AFS Interkultur hjælpe. Organisationen søger lige nu danske værtsfamilier på Fyn.

Joakim på 17 år fra Portugal vil gerne lære mere om dansk landbrug, han spiller hockey og går på jagt med sin far og sine brødre, og når han slapper af, kan han godt lide at se film og serier. Men han er også nysgerrig på at lære en anden kultur at kende, på at lære dansk og håber, at en tryg og dejlig familie vil åbne sit hjem for ham.

Matthilde fra Chile er også 17 år og håber at finde en dansk udvekslingsfamilie. Hendes mål med udveksling er at få et andet syn på verden og en mere global tankegang, og hun drømmer desuden om at komme ud at opleve landet. Hjemme i Chile har hun i mange år været spejder og dyrket yoga, og så er hun glad for at lave desserter og kager, være sammen med vennerne og tale med dem om de film og serier, hun har set.

Ovenstående er et par eksempler på de unge, som AFS Interkultur håber at finde værtsfamilier til på Fyn inden deres ankomst i august/september.

Som værtsfamilie skal man først og fremmes være parat til at åbne sit hjem for et ungt menneske fra en anden kultur og have overskud til at lade ham eller hende blive en del sin hverdag. Der er hverken krav om eget værelse, eller at der er søskende i hjemmet.

Under opholdet, der varer tre, fem eller 11 måneder, sørger lokalforeningen på Fyn for, at der findes en kontaktperson, der støtter såvel værtsfamilie som udvekslingsstudenten undervejs i forløbet. Foreningen tilbyder informationsmøder og uformelle sammenkomster med andre værtsfamilier både før og under opholdet.

Er man som familie interesseret i at blive værtsfamilie, kan man kontakte Bente Johansson fra lokalforening Fyn på tlf. 24 81 85 33 eller sende en mail til afs.interkultur.fyn@gmail.com.

Del denne historie på: