UGENS KLUMME

Assens Kommune

24. januar 2022

Af Helge Desler

Det kolde gys! 

”Når du hopper i, så bliver du et med naturen og bliver nulstillet”. Det fortalte to piger her for nylig, da de mere eller mindre tænderklaprende dukkede op på stien foran Tobleronehusene på Næs i Assens efter en, som de sagde, forholdsvis hurtig dukkert i Lillebælt.

Det bliver mere og mere populært at kaste sig ud i bølgerne, når kulden har taget over i Danmark. Der fortælles, at der i løbet af de seneste 12 år er antallet af registrerede vinterbadeklubber steget fra 17 til 171, mens antallet af medlemmer er seksdoblet fra 10.823 til 63.345. Det viser tal fra Vinterbadeforeninger i Danmark, der organiserer vinterbadeklubberne i Danmark.

Og i Assens er der også friske piger, der tager det kolde gys, og det sker på Mariendalsstranden. Mærkeligt nok har jeg ikke set eller hørt om nogen mandfolk, der har fulgt trop med pigerne. 

Men her er det lidt vanskeligere for pigerne at komme i vandet end på Næs, idet man må gå ud fra stranden, da broerne her er gået i vinterhi – det vil sige, de er fragtet ned på kommunens lager her i vintermånederne, for at undgå beskadigelser forårsaget af vinterens vejr, som de kloge hoveder siger. Og det lyder jo meget fornuftigt. 

Til gengæld så må de personer, der gerne vil have det kolde gys, mere eller mindre klamre sig til broskelettet, for man skal jo alligevel et stykke ud i Lillebælt, før hele kroppen kan blive våd og samtidig få en anden farve, alt efter hvad termometret viser!

Men nu ser det ud til, at der sker et eller andet på dette område, for torsdag i sidste uge kunne man læse på Mariendalsstrandens Strandbade- og Vinterbadeklubs facebookside, at Assens Lokalråd inviterer til Stormøde omkring en Strandbade- og Vinterbadeklub på Mariendal Strand, mandag den 7. februar kl. 19,00 på ”Sukkertoppen” i Assens Arena.

Der har jo gennem længere tid været et stort ønske hos de personer, der bruger Mariendalsstranden til det kolde gys, om at få nogle fornuftige forhold, og her tænkes blandt andet på faciliteter som både omklædning, toilet og sauna. 

Del denne historie på: