Socialdemokratiet har offentliggjort sin liste til kommunalvalget

Assens Kommune

10. juni 2021

Af Henning Frandsen – hf@folkebladet.net

– Når man rundt i landet overværer byrådsmøder, virker de tit som åbne møder, hvor alt er ordnet på forhånd før det offentlige møde, så det bare bliver et klappe kage-møde. Således sagde borgmesterkandidat Poul-Erik Svendsen i sin grundlovstale på socialdemokratiet Assens’ grundlovsmøde, 5. juni i den tidligere rytterskole i Brylle. 

Poul-Erik Svendsen appellerede samtidig til, at man burde overveje andre måder, hvor borgerne bliver lukket mere ind i samtalerne. 

– Grundloven er fundamentet for vores samfund og liv som selvstændige borgere i et aktivt demokratisk samvær. Åbenhed og transparens er nøgleord i denne samtale med borgerne, sagde Poul-Erik Svendsen, der har en ide til lokalt at tackle dette problem.

– Der kunne arbejdes med en slags første og anden behandling i byrådet. En første behandling, hvor tingene ikke var klappet til. Byrådet i Assens kommune er stadig ikke kommet over en skoledebat, som man ikke kunne håndtere i en samtale og kan virke decideret dysfunktionelt. Der er noget at samle op på for en borgmester, sagde Poul-Erik Svendsen og fastlog, at kommunens skoler skal fastholdes og sikres en økonomi, så de kan eksistere. 

– Assens Byråd skal styre et budget på 2,8 milliarder, hvis ikke politikerne har visioner og mod, og er i stand til at fortage prioriteringer, kan vi lige så godt hyre et revisionskontor til at administrere vores kommune, sagde Poul-Erik Svendsen 

– Der er noget at samle op på for en borgmester, sluttede Poul-Erik Svendsen. 

– Omkring 60 mennesker var mødt op på Rytterskolen i Brylle for at møde borgmesterkandidaten og de 15 øvrige kandidater på A-holdet. Ved samme anledning offentliggjorde kandidatudvalget nemlig resultatet af urafstemningen og dermed rækkefølgen på opstillingslisten til kommunalvalget 16. november: 1. Poul-Erik Svendsen 2. Charlotte Vincentz Petersen 3. Sara Emil Baaring 4. Lone Akselsen 5. Ashil Farokh 6. Berit Schaldemose 7. Lasse Tajmer 8. Lars Søgaard 9. Elmer Philipsen 10. Henrik Hansen 11. Leif Rothe Rasmussen 12. Lone Heegard Andersen 13. Poul Hansen 14. Mikael Jensen 15. Helge Kold 16. Inga Jørgensen

Del denne historie på: