Skruer op for testkapaciteten i Assens Kommune

Assens Kommune

22. marts 2021

Af Henning Frandsen – hf@folkebladet.net

Nu kommer der igen flere muligheder for at blive testet i Assens Kommune, skriver Assens Kommune i en pressemeddelelse.

Region Syddanmark har nemlig besluttet, at flere af teststationerne får ekstra åbningsdage, og at åbningstiden også udvidet i morgentimerne og om aftenen.

Den udvidede testkapacitet i weekenderne er allerede startet op i lørdags, mens aftalen om den udvidede testkapacitet i hverdagene netop er faldet på plads.

Det betyder, at der fra på onsdag den 24. marts, er flere muligheder for at blive testet rundt om i kommunen.

Tilbuddet henvender sig til alle, der er symptomfri – både borgere i Assens Kommune og fra andre kommuner. Børn fra fem år kan blive PCR-testet, såfremt de selv er indforstået med det. Kviktests derimod er kun for børn, der er over 12 år. Men alle børn under 15 år skal være ifølge med en værge, når de bliver testet.

Da man ikke skal bestille tid for at blive testet på nogle af ovenstående stationer, kan det ikke udelukkes, at der periodevis vil være kø. Alle bedes huske deres sundhedskort, mundbind og følge anvisningerne for parkering og afstand de pågældende steder.

  • Mange borgere følger heldigvis opfordringen om at lade sig teste regelmæssigt. Jeg er derfor meget glad for, at dem der bor og arbejder inden for kommunegrænsen nu får et større tidsrum at blive testet i, og at teststederne kommer til at holde åbent på flere dage end hidtil. Der har i perioder været stort pres på teststederne. Med de øgede åbningstider forventer vi, at presset bliver udjævnet, og at ventetiderne bliver bragt ned, siger borgmester i Assens Kommune, Søren Steen Andersen (V).

Adresser til teststationerne: Fyrtårn Tommerup; Tallerupvej 85, 5690 Tommerup Haarby-Hallerne; Svinget 1, 5683 Haarby Vissenbjerg Idræts- og Kulturcenter; Idrætsvej 3, 5492 Vissenbjerg Glamsbjerg Hallen; Mågevej 7, 5620 Glamsbjerg Assens Gl. Rådhus; Willemoesgade 15, 5610 Assens Aarup Fritidscenter; Ormehøj 4, 5560 Aarup.

Del denne historie på: