Sankt Hans – her der og allevegne

Assens Kommune

19. juni 2021

Af Henning Frandsen – hf@folkebladet.net

”…men den skønneste krans

Bli’r dog din sankte Hans!

Den er bunden af sommerens hjerter så varme, så glade”

Smittetallet falder, restriktionerne lempes – og så kan bålene tændes sankthansaften og vi kan synge med på Holger Drachmanns midsommervise. 

Glamsbjerg 

Sankthansfesten foregår delvis på Torvet, for det er her, at bålfadene vil blusse fra klokken 19 og byrådsmedlem Pia Offer Madsen (V) vil holde båltale. 

Øl, vand og anden drikkelse kan købes i GlamsBjergHus’ Gæstgiveri. 

Det er også her, man kan gå ombord i en tre-retters sommermenu: Laks og asparges til forret, grillet kalveculotte mit gemyse og jordbær til dessert. 

GlamsBjergHus er arrangør

Skallebølle

Sankthansfesten på busvendepladsen begynder klokken 20.30. Når bålet begynder at flamme sendes heksen af sted mod Bloksbjerg, og så kan borgmester Søren Steen Andersen (V) holde sin båltale. Børnene kan muntre sig med gratis snobrød, de voksne med øl og vand, som de dog skal betale for. Kulturforeningen Nøjsomhed er arrangør. 

Flemløse

Kroens Venner og Flemløse Voldtofte Landsbylaug holder årets sankthansfest i Kongsbjerganlægget, Ebberupvej 14 i Flemløse. 

Fra klokken 18 kan man købe grillmad og drikkelse. Bålet tændes klokken 20, og så er det tid til båltale og fællessang. Flemløsekoret synger for. 

Ørsted

Sankthansfesten foregår i præstegårdshaven, hvor der vanker kaffe og vafler til de voksne, mens børnene kan glæde sig til sodavand og snobrød. 

Festlighederne begynder klokken 19 med fællesafgang fra legepladsen overfor købmanden. 

Bålet tændes klokken 20.30. Kaffen koster 25 kroner. 

Kerte 

Kirken fejrer sankthans, dvs. Johannes Døberens fødselsdag, med en gudstjeneste klokken 20.15, hvor sommersalmer og – sange er på programmet. 

Del denne historie på: