Sætter en halv million ørreder ud i de fynske vandløb

Assens Kommune

14. april 2021

Af Henning Frandsen – hf@folkebladet.net

Der er julelys i øjnene og spænding i maven op til årets store fiskeribegivenhed. Nemlig den måned, hvor de tæt på en halv million babyørreder slippes løs i de fynske vandløb.

 ”Det er en eksamen og en festtid for os hos Fyns Laksefisk. Det hele går op nemlig op i en højere enhed. Det er kulminationen på at passe, pleje og ikke mindst opdrætte havørredyngel i halvandet år, når man ser dem svømme afsted ude i den frie natur, fortæller fiskemester ved FGU Odense, Linda Bollerup Høgh, der håndterer udsætningerne på Fyn og øerne frem til d. 14. april. 

I Assens blev de første ørreder sat ud 9. april, og de næste den 14. april.  

Et fælles fynsk projekt 

Havørred Fyn og udsætningerne af fisk er et fælles fynsk projekt, der er bakket op af alle 10 fynske kommuner, som har til formål at sikre den unikke bestand af havørreder hele vejen rundt om øen ved at understøtte det økosystem, som fiskene er dybt afhængige af. 

Assens Kommune har for nylig overtaget projektlederskabet i Havørred Fyn, og er tovholdere på den nationale lystfiskerstrategi. Og derudover er kommunen i fuld gang med arbejdet med det kommende kyst- og lystfiskercenter, som skal ligge i Assens. 

Vigtigt for 

lystfiskerturismen 

Havørredfiskeriet er en populær hobby og passion både i Danmark og i udlandet, og de mange turister på jagt efter den sølvblanke fisk er kærkomne gæster i det fynske. 

– Lystfiskergæsterne indfinder sig ofte uden for den typiske højsæson, fordi havørredfiskeriet peaker henholdsvis i foråret og efteråret. Sæsonudvidelse er netop noget af det, vi har stort fokus på med hele vores outdoorsatsning, og Havørred Fyn-projektet spiller en vigtig rolle i forløsningen af dette potentiale, siger direktør for Destination Fyn Rasmus Hessum. Med en bemærkelsesværdig stigning i indløsningen af fisketegn og en tendens til flere unge lystfiskere har det seneste år under Covid19- pandemien kun været med til at øge det store potentiale for Fyn som havørredmekka.

Del denne historie på: