Sådan levede vi med covid-19 i Assens Kommune

Assens Kommune

1. april 2021

Af Henning Frandsen – hf@folkebladet.net

Opfordring: Send fotos til Assens Lokalarkiv

Så gik der et år med nedlukninger, afstand, håndsprit og masker. Med onlinehandel, gåture og (næsten) nul kultur. 

– Dengang i 2020 var der ikke mange der havde forudset, at det var sådan en tid vi gik i møde. Der var nok heller ikke mange af os der lige havde ordet pandemi forrest på tungen. Eller havde tænkt at corona lige pludselig skulle være andet end noget man kunne drikke, siger museumsinspektør Tea Dahl Christensen, Assens Lokalarkiv og Museum Vestfyn. 

Men også disse forandringer blev hverdag, og denne hverdag ønsker Assens Lokalarkiv at dokumentere. 

– Hvordan har hverdagen set ud i Assens Kommune i denne periode? Hvordan ser den ud for dig – hverdagen med en pandemi? Vi har allerede indsamlet dagbøger fra mange af jer, der rummer beskrivelser af en hverdag i denne mærkelige tid. Men billederne mangler vi, siger Tea Dahl Christensen.

– Derfor indsamler vi nu billeder fra alle jer som dokumentation af denne mærkelige, og alvorlige, tid. Det kan være du har et billede af dine børn i hjemmeskole, et billede af din familie med masker på, et teststed, et billede af en lukket butik eller noget helt femte.  Hvilket som helst billede, du synes viser noget om denne tid.  

Assens Lokalarkiv håber, at der findes mennesker, som vil hjælpe med at dokumentere livet med covid-19. 

Det kan de gøre ved at sende fotos til 

arkiv@museumvestfyn.dk  

– Du må gerne skrive: hvornår og hvor billedet er taget og hvad det forestiller. Og til sidst også dine kontaktoplysninger. Så vil billederne blive registreret og bevaret på arkivet, siger Tea Dahl Christensen. 

Del denne historie på: