Så kan det ikke blive vildere:

Assens Kommune

29. marts 2021

Af Henning Frandsen – hf@folkebladet.net

Assens Kommune vil være Danmarks vildeste kommune

Kommune Naturen er presset og tusindvis af dyre- og plantearter risikerer at uddø, hvis ikke der skabes mere vild natur. Det er Assens Kommune med på, og har tilmeldt sig Miljøministeriets konkurrence; Danmarks VILDSTE Kommune.

Konkurrencen er et led i en kampagne fra Miljøministeriet, hvor formålet er at få skabt mere vild natur i Danmark, så vi får en rigere natur med bedre vilkår for dyr, planter og insekter. Kommunerne har fri leg, og det gælder om at finde frem til de bedste og vildeste idéer til fordel for den vilde natur. Det skriver Assens Kommune i en pressemeddelelse. 

– I Assens Kommune er vi meget begejstrede for at være med i konkurrencen. Vi er selv i gang med en række tiltag, som skal skabe mere og bedre natur for både almindelige arter og for særligt sjældne arter. 

Med konkurrencen håber vi, at kunne skabe mere opmærksomhed om biodiversiteten, så vi sammen med borgerne kan give biodiversiteten et løft., siger borgmester Søren Steen Andersen (V).  

Én vinder, men ingen tabere

I slutningen af 2022 kårer dommerpanelet vinderen, som er den kommune med det mest fantastiske biodiversitetsprojekt. Det bliver vurderet ud fra idérigdom, engagement, antal omlagte kvadratmeter/kubikmeter vild natur og udbredelse af viden til borgerne om den vilde naturs evner og egenskaber. Vinderen af konkurrencen får 1 million kroner til et naturprojekt, mens de øvrige kommuner ikke bliver rangeret. 

– Selvom der kun er én kommune, der kan løbe med titlen og præmien på 1 million kroner, så er der millioner af dyr og insekter, der vinder, når alle kommunerne går sammen og gør en indsats for at skabe mere vild natur på samme tid. Og det er i virkeligheden det, der er den sande præmie for alle, da det både gavner biodiversiteten og klimaet., siger Dan Gørtz (V), formand for Teknik, Miljø og Plan i Assens Kommune.

– Fakta om konkurrencen 

Konkurrencen er en del af Miljøministeriets kampagne ”Sammen om et VILDERE Danmark”, hvor målet er at få både kommuner og danskerne generelt til at dyrke, hylde og omfavne den vilde natur.

Konkurrencen løber frem til udgangen af 2022. 

Et filmhold følger konkurrencen, og optagelserne vil blive sendt i 2023 som anden sæson af ”Gi os naturen tilbage” på DR. Mere end 500.000 seere fulgte med i første sæson, der blev sendt i efteråret 2020.

Del denne historie på: