Radikale Venstre: Sæt strøm til Baagø Færgen

Assens Kommune

3. maj 2021

Af Henning Frandsen – hf@folkebladet.net

Ny politisk aftale fra Christiansborg gør det muligt for kommuner at omstille til grøn, elektrisk færgedrift. Poul Poulsen, byrådsmedlem for Radikale Venstre, mener, at det er en gylden mulighed for Assens, og vil sætte sig i spidsen for en elektrificering af kommunens Baagø Færgen. Han møder opbakning fra Rasmus Helveg Petersen, transportordfører for Radikale Venstre på Christiansborg.

Radikale Venstre har sammen med regeringen, SF, Enhedslisten og Alternativet indgået en aftale om at nedsætte en pulje på 200 millioner kroner, der skal elektrificere flere indenrigsfærger og gøre den danske færgedrift mere grøn.

Det er op til de enkelte kommuner at søge om midler til en elektrificering af deres færger, og står det til Poul Poulsen, byrådsmedlem for Radikale Venstre i Assens Kommune, bør Assens bruge muligheden for at elektrificere Baagø Færgen.

  • Det her er en gylden mulighed for Assens og Baagø, og vi bør hurtigst muligt lægge billet ind på at få ruten elektrificeret. Vores færge er altafgørende for den lokale sammenhængskraft, og jeg mener, at tiden er inde til at gøre den 100% elektrisk, så vi kan bruge grøn strøm fra vedvarende energi og nedsætte partikelforureningen. Jeg er utroligt glad for, at Rasmus Helveg Petersen og den radikale folketingsgruppe har forhandlet denne her pulje på plads. Nu handler det om at sikre, at Assens også får glæde af puljen. Jeg skulle mene, at vi med Danmarks ældste ø-færge står med rigtig gode kort på hånden”, siger Poul Poulsen

Der er 66 indenrigsfærger i Danmark, og de fleste bliver drevet med offentligt tilskud eller er ejet af kommunale selskaber. Baagø Færgen er fra 1976, og er Danmarks ældste ø-færge i helårsdrift.

Rasmus Helveg Petersen har forhandlet aftalen på plads på vegne af Radikale Venstre, og han bakker Poul Poulsen op i, at Assens bør udnytte muligheden og sætte strøm til Baagø Færgen:

Danmark er et sandt ørige. Øerne har stærke lokalsamfund, og vi har en forpligtelse til at sikre gode forbindelser mellem øer og fastland. Færgerne er en essentiel del af vores kollektive trafik, og derfor skal vi selvfølgelig også have samme høje, grønne ambitioner for vores færger, som vi har for vores biler, busser og toge. Baagø Færgen er for mig at se helt oplagt som en af de ruter, der kan nyde godt af denne her pulje, og det glæder mig at se, at Poul vil skubbe på for en elektrificering, siger Rasmus Helveg Petersen, transportordfører for Radikale Venstre.

Del denne historie på: