Radikale Venstre kræver super-landevej fra Assens til motorvejen

Assens Kommune

2. april 2021

Af Henning Frandsen – hf@folkebladet.net

Byrådsmedlem for Radikale Venstre, Poul Poulsen, Rørup vil have en superlandevej, der forbinder Assens til motorvejsnettet, og han får nu støtte fra den radikale folketingsgruppe. Rasmus Helveg Petersen, transportordfører for Radikale Venstre på Christiansborg, vil tage forslaget med til de kommende infrastrukturforhandlinger, der forventes at starte senere på foråret. 

Poul Poulsen kræver nu, at Assens får en super-landevej, der forbinder Assens til E20 og motorvejsnettet. Kravet kommer forud for de kommende forhandlinger om infrastruktur og støttes af Radikale Venstres folketingsgruppe.  

– Borgere og virksomheder i Assens har et stort behov for at få en bedre forbindelse til den fynske motorvej. Det er en afgørende politiske opgave at sænke pendlerne og erhvervslivets transporttid til og fra resten af landet. Jeg mener, at det er tid til at investere i anlæggelsen af en super-landevej, der giver bedre adgang til motorvejsnettet fra Assens, siger Poul Poulsen. 

En super-landevej er også kendt som en 2+1 vej. Det er en vejtype, hvor det er tilladt at køre 100 km/t, som er en markant forbedring i forhold de 80 km/t, der gælder i dag. En super-landevej har skiftevis en eller to kørebaner i en given retning. Denne vejtype har som regel tre gennemgående kørebaner på hele strækningen, og er langt billigere end motorveje. 

– Infrastruktur har afgørende betydning for erhvervslivet. Desværre ligger Assens helt nede som nummer 85 på DI Erhvervsklimamåling i transport- og infrastrukturkategorien. Det er et problem for muligheden for at tiltrække kvalificeret arbejdskraft, mener Poul Poulsen. 

– Assens er en dynamisk kommune med mange stærke virksomheder. Det skal den også være i fremtiden. Derfor bekymrer det mig, at forbindelsen til den fynske motorvej er så dårlig, og jeg bakker fuldt op om Pouls ønske om en super-landevej. Vi går til infrastrukturforhandlinger med de andre partier på Christiansborg med et krav om, at Assens skal have en super-landevej, og vi vil kæmpe for, at det bliver prioriteret i den endelige aftale, siger Rasmus Helveg Petersen, transportordfører for Radikale Venstre på Christiansborg.  

Radikale Venstre ønsker, at finansieringen indgår i den samlede finansiering til forhandlingerne om grøn mobilitet. Det er regeringen, som indkalder til forhandlinger om fremtidens infrastruktur i hele landet. Forhandlingerne forventes at starte senere på foråret.

Del denne historie på: