Øh, ny sortering fra 22. maj, men hvad nu når spandene er fulde af gammelt skrald?

Assens Kommune

Af Lise Wolf – lw@folkebladet.net

Overgangen fra gammel til ny sortering har skabt en del forvirring hos borgerne, for spanden, der fremover skal indehold plast og drikkekartoner, er måske lige nu fyldt med dagrenovation efter den gamle ordning. Og når det er tid til at få tømt beholderen med pap, papir, glas og metal, har man måske endnu ikke fået tømt den for indholdet af pap, papir, hårdt og blødt plast og metal.

Der var travlt hos Assens Forsyning mandag formiddag, så travlt, at det ikke lykkedes Folkebladet at komme igennem på telefonen.

Mandag var nemlig dagen, da den nye affaldssortering officielt trådte i kraft, den nye spand til rest- og madaffald måtte tages i brug, og tømningskalenderen var tilpasset de nye regler for sortering.

Mon ikke, det er henvendelser om dette, der har optaget medarbejderne på renovationsområdet. I hvert fald blev det også diskuteret i de lokale grupper på Facebook, hvad den rigtige løsning på den udfordring var.

Sæt begge spande ud

Men ro på. Renovationsfolkene er ikke så strikse i overgangsperioden.

– Ved den første tømning af rest- og madaffald, tømmer man gerne begge beholdere, den gamle og den nyte todelte. Så skulle man have dagrenovation i den gamle beholder, bliver den tømt sammen med den nye – også selv om der ligger plastik i, forklarer Christian Malling, kommunikationskonsulent hos Assens Forsyning.

På samme måde gælder det den grønne genbrugsbeholder. Den vil også blive tømt første gang, selv om der mod de nye sorteringsregler ligger plastik i, oplyser han.

Del denne historie på: