Musikskole for de yngste til halv pris hitter

Assens Kommune

12. marts 2022

Af Lise Wolf – lw@folkebladet.net

Også i næste sæson kan de yngste musikskoleelever spille og synge til halv pris. Det viser sig nemlig, at det får dobbelt så mange til at melde sig på holdene.

Hvad er bedst – et fyldt hold til halv pris eller et halvfyldt hold til fuld pris.

Assens Musikskole er ikke i tvivl, når det ikke koster en krone ekstra at sætte prisen ned til det halve, hvorfor så ikke gøre det?

Den er byrådet med på, og på martsmødet i sidste uge gave det grønt lys for, at holdundervisning til halv pris, som blev indført da coronanedlukningen i foråret 2020 resulterede i meget få tilmeldte til musik og bevægelse for 0.-1. klasse og instrumentværksted for 2.-3. klasse, bliver gjort permanent fra sæson 2022-2023.

Det betyder, at musik og bevægelse nu koster 750 kroner for en sæson og Instrumentværkstedet 1000 kroner.

I byrådet var der udbredt tilfredshed med, at børn fra alle sociale lag, dermed får mulighed for at udfolde sig musikalsk.

Mogens Mulle Johansen (løsgænger) benyttede dog også chancen til lige at lufte sin kæphest – afskaffelse af halleje for idrætsforeningerne.

Fra 7 til 62 tilmeldte

Prisnedsættelsen har måske ikke gjort det alene. Musikskolen oplyser også, at den “solgte” holdene på ideen om at samle alle hold fire gange om året i et kæmpe Phil Good Orchestra. 

Efter at musikskolen havde turneret med kampagnen meldte 40 børn sig til at være med til at opbygge sådan et symfoniorkester fra bunden i sæson. I alt er interessen for instrumentværkstederne steget fra syv tilmeldte i foråret 2020 (før prisen blev sat ned) til 62 i sæson 2021-2022.

Musik og bevægelsesholdene har fået fire gange så mange elever som i foråret 2020. Der er nu i alt 80 børn på holdene og endda en venteliste på 12.

Mange tilmeldte betyder også, at der er større chance for, at holdene bliver oprettet. Således er der nu hold i 10 byer.

Del denne historie på: